Президентът връчи мандата на Мария Габриел: Очакват ви препятствия по пътя

15 Май 2023 | 15:23
1 коментара
Политика
България
Президентът връчи мандата на Мария Габриел: Очакват ви препятствия по пътя

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за кабинет на кандидат-премиера на ГЕРБ Мария Габриел. Държавният глава пожела успех на ГЕРБ и заяви, че очаква готов състав на Министерския съвет след седмица. 

"Госпожо вицепрезидент, през последните дни съм мислила много за Вас, защото когато се ангажираш сериозно с вътрешната политика на България, знаеш колко важно е да бъдат спазени всички процедури в европейската институция, затова благодаря", обърна се кандидат-премиерката към Илияна Йотова.

"Искам да Ви уверя, че ще направя всичко възможно в рамките на този мандат България да има стабилно, работещо редовно правителство. Затова и моето предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел - благосъстоянието на българите и авторитета на България. Затова искрено вярвам, че подкрепата, която ще търсим, ще излъчи послание за амбиция, че сме способни да се обединим и да направим редовно работещо правителство, че ще работим за авторитета на България в Европа и света, че ще разгърнем потенциала на страната и неговите таланти. И разбира се, в сърцето на всичко това, ще стои ангажимента към хората и към родината", каза Габриел.

Осъзнавате, че ви очакват доста препятствия по пътя, но ще ви очаквам с готов състав на Министерския съвет. Желая ви успех!, пожела на Мария Габриел държавният глава.

Добавени коментари

Тина публикува:
17 Май 2023 | 08:56
Тая селянка заедно с Боко Тиквата ще ни довърши!

Добавете Вашия коментар

TOP