Президентът Румен Радев: Съпартийците на Борисов продължават да безчинстват

04 Октомври 2017 | 15:27
0 коментара
Политика

Премиерът пред камерите подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват. Това каза президентът Румен Радев на брифинг преди заминаването си за Полша.

Трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те. Оставките на депутати, на кметове, на общински съветници, са авариен изход, който доскоро потушаваше проблемите, но този изход вече не работи, категоричен е президентът.

„Трябва дълбоко, сериозно разследване и то от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите“, подчерта Радев.

Той коментира и че освен това, „в цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента, това е недопустимо”. Вече казах как виждам нещата и какви са моите условия, отбеляза още Румен Радев. По темата за кандидатурата на Георги Чолаков за председател на ВАС, Радев каза, че въпросът е принципен.

„Днес върнах предложението за кандидатурата на г-н Чолаков на новия ВСС, който е носител на нова легитимност. Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото”. Имам такова право, има си съответни законови процедури, които казват детайлно как трябва да бъде извършен този избор, добави Радев.

На въпрос дали ще прави партия, президентът отговори: „Това е смешно, моля ви, не ме занимавайте”. Радев коментира и думите на посланика на САЩ, че българският кабинет трябва да внимава с избора на изтребител. Президентът заяви, че не приема посланици да се бъркат в работата на български институции. „Ако някои са свикнали да го правят, ще трябва да се отучат”, категоричен е президентът. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP