Президентът Румен Радев ще се срещне с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи

08 Април 2024 | 07:17
0 коментара
Политика
България
Президентът Румен Радев ще се срещне с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи

Президентът Румен Радев ще се срещне на "Дондуков" 2 с европейския комисар по политиката на разширяване и съседство Оливер Вархеи днес. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Визитата на еврокомисар Вархеи в София е по повод участието му във форума "ЕС среща Балканите", посочват от Представителство на Европейската комисия в България. 

Конференцията ще събере в София лидери от Европейския съюз, министри на външните работи, политици, представители на неправителствения сектор и младежи, за да обсъдят следващите стъпки за засилване на регионалното сътрудничество, интеграцията на региона и разширяването на Съюза.

Форумът "ЕС среща Балканите" ще започне в 09:30 часа днес в София Тех Парк. Организатори на събитието са Европейският либерален форум, партия АЛДЕ и Атлантическият клуб в България. Събитието ще бъде открито от лидера на европейските либерали Илхан Кючюк, президента на Атлантическия клуб на България д-р Соломон Паси и изпълнителния директор на Европейския либерален форум Алва Фин.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP