Президентът Румен Радев с обръщение към нацията

01 Май 2022 | 12:16
0 коментара
Политика
Президентът Румен Радев с обръщение към нацията

На първи май отбелязваме Световния ден на труда и Международната работническа солидарност. Роден в Чикаго през 1886 година, този празник вече век и половина вдъхновява борбите за обществена и социална справедливост – 8-часовият работен ден, платеният отпуск, обезщетенията за безработица и всички социални придобивки, на които се радваме днес, не са получени даром. Те са извоювани с волята на няколко поколения. Войната е най-зловещият враг на труда. Това заяви президентът Румен Радев в обрщъние към нацията по повод 1 май – Деня на труда.

“Опустошението разрушава съзиданието, граденото с векове изчезва за секунди. Тази година посрещаме празника, докато в сърцето на Европа отекват експлозии, цели градове са в руини”, посочи държавният глава.

„Война е най-зловещият враг на труда. Опустошението заличава съзиданието. Граденото с векове, изчезва за секунди. Тази година посрещаме 1 май, докато в сърцето на Европа отекват експлозии. Цели градове са в руйни”. Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа по случай Първи май – Международния ден на труда.

Добавете Вашия коментар

TOP