Президентът Румен Радев помилва тополнишкия наркобос Огнян Атанасов

07 Декември 2022 | 13:20
1 коментара
Криминално
Президентът Румен Радев помилва тополнишкия наркобос Огнян Атанасов

Балканският Ескобар излиза от централния софийски затвор

С указ на президента Румен Радев, известният наркотрафикант, с множество присъди от България и Гърция, Огнян Атанасов от меката на дрогата, петричкото село Тополница, е помилван и освободен от Софийския централен затвор, където е приведен в изпълнение на една от присъдите му.

Вчера Атанасов е получил уведомление за президентския указ и днес се очаква да бъде освободен, това е информация, до която се добра Struma. com, но не можем да уточним засега какви са мотивите на президента за издаване на този указ. Предполага се, че е заради добро поведение и влошено здравословно състояние ,което Атанасов отдавна демонстрираше по време на делата срещу него. 

Припомняме, че Атанасов е подсъдим за наркотрафик и незаконно притежаване на наркотици. В България той е обявен за издирване по искане на гръцките власти, но съдът отказва екстрадирането му. Известен е с прозвището Ескобар и Тополнишкия. Има постановена 10 годишна присъда за трафик на наркотици в Гърция ,където бе заловен ,но успя да избяга от затвора Касандра.  

Той е признат за виновен за трафик на наркотици, акт, започнал през март 1999 г., четири месеца след бягството му от затвора Касандра, където е бил задържан. Съдът го осъди за продажбата на наркотици и трафик по трасето Петрич- Солун.  По случая е арестуван грък, който е посочил Атанасов като доставчик на наркотици.  

Атанасов бе обвинен и за втори случай за трафик на  хероин  

Още в началото на демокрацията граничното село Тополница доби прозвището  Меката на дрогата, а Огнян като един от босовете на наркотрафика към Гърция. ,създал сериозна мрежа от дилъри, които осъществяват интернационален трафик . 

През 2011 г. по искане на комисията „Кушлев“ съдът отнема имущества за близо 170 000 лв. на Огнян Атанасов и съпругата му. Оттогава по документи той е само земеделски производител,.

Огнян Атанасов е съден в България за трафик на хора през границата с Гърция в началото на 90-те години, после се захваща с дрога. /struma.com

Добавени коментари

Емо публикува:
07 Декември 2022 | 20:44
Наркобоса помилва, а майка на бебе - не! Защо? Иванчева не е зарибявала деца с дрога! Помилват доказан престъпник, издирван и в други страни, а Иванчева - не! Не сме хора!

Добавете Вашия коментар

TOP