Президентът Росен Плевнелиев откри първата в Европа глобална конференция на влиятелната международна мрежа за равен достъп до образование „Teach For All“

25 Октомври 2016 | 11:28
0 коментара
Общество
Президентът Росен Плевнелиев откри първата в Европа глобална конференция на влиятелната международна мрежа за равен достъп до образование  Teach For All

Президентът Росен Плевнелиев откри първата в Европа глобална конференция на влиятелната международна мрежа за равен достъп до образование „Teach For All“.

На научният форум, който се провежда в Благоевград, освен държавния глава присъстват още министърът на образованието и науката Меглена Кунева, образователни експерти от 65 страни и учители. По време откриването президентът Плевнелиев заяви, че за него е огромна чест да открие първата в България, но и първата в Европа глобална конференция на тема

„Да преоткрием образованието“. „Събитието е особено значимо в контекста на предизвикателствата, с които се сблъскваме на планетата днес и липса на образование за много деца по света, високата младежка безработица, която от друга страна е съпътствана с недостиг на квалифицирани кадри“, каза още държавният глава.

Росен Плевнелиев изрази благодарността си към всички присъстващи на форума и отбеляза, че е много радостен от факта, че България е домакин на подобна конференция. 
Организаторите обявиха, че конференцията ще бъде развита под формата на работилници и динамични дискусии, както и чрез споделяне на различни добри практики, представени лично от водещи образователни експерти, иноватори и предприемачи и ще се проведе в рамките на 3 дни - от 25 до 27 октомври включително, като участие в нея ще вземат над 400 гости и образователни експерти от цял свят. Основна цел на събитието е да разкрие възможностите и предизвикателствата пред развитието на световното образование в ерата на глобализация.

Форумът също се стреми да действа като платформа за обмяна на добри практики и идеи от успешни иновативни училища, които да помогнат за осигуряването на достъп до качествено образование на всяко дете в ХХІ век.

Съорганизатор на конференцията в България е българският представител в мрежата Teach For All - Заедно в час, с подкрепата на Фондация “Америка за България”. 

Добавете Вашия коментар

TOP