Президентът Радев с първа реакция на изговането на дипломатите, смъмри Петков

29 Юни 2022 | 11:55
0 коментара
Политика
Президентът Радев с първа реакция на изговането на дипломатите, смъмри Петков

„Не мога да дискутирам този въпрос, защото не разполагам с необходимата информация“. Това коментира президента Румен Радев от Мадрид, където той участва в среща на НАТО, по повод решението на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати до неделя от страната ни. 

„Надявам се министър-председателят в оставка да е взел това решение на базата на солидна и достоверна информация и да го обмислил добре и като мащаби и като последствия“, добави президентът.

припомня, че във вторник премиерът Кирил Петков обяви, че България ще експулсира 70 сътрудници на дипломатическите представителства на Руската федерация в България.

 

От министерството на външните работи (МВнР) съобщиха, че вербалната нота с имената на 70-те служители вече е връчена на посланичката на Русия Елеонора Митрофанова. Те трябва да напуснат България до края на деня в неделя.

Петков отказа да даде повече подробности за дейността, която са осъществявали дипломатите, тъй като информацията е класифицирана, но отбеляза само, че са извършвали „несвойствени дейности“ за своите позиции.

По-късно във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова написа във Facebook, че решението не е взето от Министерския съвет, нито на коалиционен съвет, а БСП „категорично не е съгласна“ с него.

Добавете Вашия коментар

TOP