Президентът: Не познавам нито Шиши, нито Доган! Главният прокурор избра да брани олигархията

16 Юли 2020 | 20:55
0 коментара
Политика

"Главният прокурор избра да брани олигархията, вместо да разкрие злоупотребите ѝ".

Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев.

 

Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността", подчерта президентът Румен Радев.

"Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото", каза той.

 

Обявените оставки са прегрупиране, смята той.

Радев е категоричен, че само оставки на правителството и главния прокурор Гешев ще намалят напрежението.

 

Служебният ми кабинет бил нареден от Шиши? Аз не познавам този Шиши, друг е имал вземане-даване с цения този кръг, подчертава държавният глава.

 

Според Румен Радев страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. "Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата", посочи Радев.

"Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка", категоричен бе той.

 

Според президента Радев протестите не са социални, а морални. Той допълни: "Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат".

В отговор на въпрос дали ще присъства на протеста в Пловдив тази вечер, президентът Радев отговори, че няма да може, защото след Пловдив заминава за Бургас. Но призова протестиращите да продължават с демонстрациите. "Това е единственият начин да си върнем достойнството, трябва да живеем със самочувствието на европейци", каза президентът.

 

Запитан дали е готов евентуално да състави служебен кабинет, Румен Радев отговори: "Засега не коментирам, аз на всичко съм готов".

 

Две групи се събраха да посрещнат президента Румен Радев в Пловдив - едните започнаха да викат "оставка", а другите го аплодираха.

 

С плакати за оставка и импийчмънт противници на президента призоваха Радев да си ходи и скандираха "червени боклуци" и "анархисти" по адрес на протестиращите срещу кабинета.

 

Първата група бе от младежи от ГЕРБ, втората - от симпатизанти на Радев. ГЕРБ-ерите носеха плакати "Фигурант на Божков", "Резидент разединител" и "Оставка на Румен Радев".


Държавният глава е в Пловдив, където беше на посещение в градската художествена галерия. Там той се срещна със студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.Епицентър

 

 

Радев: Главният прокурор избра да брани олигархията, вместо да разкрие злоупотребите й

 

Добавете Вашия коментар

TOP