Президентът на Пирин Станислав Манолев: Ако собственик на клуб в Германия или Англия си тръгне като Белогур, ще го вкарат в затвора

31 Март 2023 | 09:17
0 коментара
Спорт
Благоевград
Президентът на Пирин Станислав Манолев: Ако собственик на клуб в Германия или Англия си тръгне като Белогур, ще го вкарат в затвора

Президентът на орлетата Станислав Манолев направи любопитен коментар за абдикирането на финансовия благодетел на отбора Пол Белогур и за това колко близо до спасението от фалит е „Пирин“. Благоевградският Рапаич, който направи впечатляваща кариера зад граница, бе категоричен, че при подобен случай на оттегляне от футбола без гратисен период в Западна Европа клубният собственик може да бъде пратен зад решетките.

„В чужбина не може да си тръгнеш просто ей така, когато ти хрумне. Ще те задължат да издържаш клуба, докато се намери нов собственик. Ако това се случи в Германия или Англия, ще те вкарат в затвора. В България обаче не знам да имаме такива закони“, подчерта дебело Манолев след разговорите на представителите на мениджърската агентция CRD Sport с кмета Илко Стоянов, на която представиха спасителен план, подплатен на първо време с близо 1 милион лева парична вноска.

„Колкото до това дали „Пирин“ ще бъде в сигурни ръце, мога да кажа само, че у нас няма нищо сигурно. Гаранция няма никаква. Хората от компанията са футболни хора, фирмата им е голяма. Разбират и знаят какво искат. Наясно са с положението на клуба и не мисля, че може да има някаква пречка“, смята оперативният шеф на зелено-белите, назначен на поста преди няколко месеца от П. Белогур, след което разкри част от намеренията на кандидат-инвеститорите.

„Имат сериозен план за развитието на „Пирин“. Искат да вземат стадиона и базите на концесия за 10+5+5 години, за да вложат в тях, в мъжкия отбор, в детско-юношеската школа. Предлагат да има сериозни подобрения. На този етап не мога да кажа колко пари ще влязат в клуба, но бюджетът ще бъде вдигнат. Те са изготвили план за действие и изпълниха условието да внесат писмено искането за придобиването на собствеността. Всичко е черно на бяло, всичко е открито. Няма никакви задни мисли. Кметът е в течение на всичко, всеки ден се провеждат разговори с него. В момента имаме доста забавени плащания, които трябва да се погасят, в противен случай ще бъде много сложна ситуацията. Има стари сметки, трупат се нови. Нормално е да има напрежение сред футболистите и треньорите. Прави се всичко възможно момчетата да тренират на 100 процента и да се готвят за мачовете. Заслужават само похвали за разбирането, за характера, който проявяват в тези тежки условия, за добрите резултати напоследък. Всички се надяваме нещата скоро да се оправят. Всичко зависи от решението на Общинския съвет, защото там са акциите. Съветниците трябва да гласуват дали да ги дадат. В петък има сесия, няма други кандидати, хората са готови да поемат клуба при заварените условия, не виждам някаква пречка, единствено от местния парламент зависи“, заключи Ст. Манолев.

Добавете Вашия коментар

TOP