Президентът на българската федерация по таекуон-до ITF Марио Богданов отпразнува пищно своя 50 годишен юбилей

27 Май 2017 | 14:19
1 коментара
Хайлайф

Над 200 гости от цял свят се веселиха до зори в ресторанта на хотел "Езерец", където благоевградчанинът Марио Богданов отпразнува пищно своя 50 годишен юбилей. 

Сред официалните гости на рожденика бяха президентът на ITF профессора Ри Йонг Сон, президентът на Европейската федерация по таекуон-до ITF Майкъл Прюит, колеги от почти всички континенти на света, приятели, бизнесмени и роднини.

В развлекателната програма взе участие прабългарска школа за оцеляване “БАГА-ТУР” от гр. Стара Загора.

​Чаровните дами в семейството на Богданов, съпругата му Антоанета и дъщерите му Ивет и Любима го изненадаха с участието на известния македонски изпълнител Наум Петрески.

Припомняме, че по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов - Вицепрезидентът на таекуон-до ITF Марио Богданов бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Благоевград“. Признанието, което получи Богданов, е за значителен принос в развитието и популяризирането на българския спорт, не само в България, но и по целия свят. В края на август 2015 г., по време на Конгрес на Международната федерация по таекуон-до ITF, Марио Богданов бе избран за член на борда на директорите на Световната федерация.

Марио Богданов е най-високопоставеният българин в спортните структури на Европа. Той е президент на българската федерация и е сред основоположниците на таекуон-до ITF у нас.

Марио Богданов е роден на 26 май 1967 г. в Благоевград. Започва да се занимава сериозно с азиатското бойно изкуство на 20-годишна възраст и записва участия на европейското първенство в Холандия през 1993 г., на световните в Малайзия през 94-а и в Санкт Петербург - 97-а.

Треньорската му кариера стартира в благоевградския клуб по таекуон-до„Фолкън“, преминава през националния отбор, а от 1999 г. оглавява родната федерация по таекуон-до. Богданов е многократен шампион на България в категория тежка.

Екипът на Pirinsko.com честити юбилея на Марио Богданов, като му желае крепко здраве, семейно щастие, много любов и нови успехи. 

Добавени коментари

Вера публикува:
27 Май 2017 | 15:22
Това е добре. Защо никой от общината не се сетих да поздрави децата от група ROCKIDS които участваха в реалити формата на Голямото РОК МЕЖДУЧАСИЕ излъчвано по БНТ 1 от 140 участника се класираха и бяха сред петте групи финалисти.Защо кметът не ги покани и тях да участват в програмата за 24 май? Да не би те да не са деца на Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP