Президентът - Когато държавата е слаба, мафията е силна

19 Август 2023 | 14:06
0 коментара
Политика
България
Президентът -  Когато държавата е слаба, мафията е силна
Президентът Румен Радев отговори пред журналисти на въпрос дали ще свика Консултативен съвет за национална сигурност след убийствата малко след официалното си слово на връх Шипка. 

Той попита с кого да го свика и сам отговори:

"С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е интерес на обществената сигурност". 

Според него се потвърждава максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. "Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи. С поведението си властта тласка обществото към насилие. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медии, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели", каза той. 

По думите му кабинетът използва собствения си провал, като повод за заграбване на още власт и според него това е настъпление срещи демократичния баланс.

"Явно Конституцията пречи на управляващите", каза още държавният глава. 

Попитан за коментар относно убийството на Алексей Петров, Румен Радев заяви, че българите очакват отговори каква е ролята на Петров в „стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия“.

България има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското на бъдеще. Тук от този паметен връх искам да заявя, че Трети март е каузата, която обединява милиони българи в родината и навсякъде по света. Всички сънародници със съвест, памет и решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България, каза още президентът.

Искам да кажа, че всички сънародници, които милеят за страната, всички хора с достойнство и демократично мислене ще кажем „не“ на разграждането на държавните и духовни устои на България, допълни държавният глава.

Аз вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живее. Вярвам, че всички ние няма да позволим на безотговорни полици да се упражняват върху паметта, честта и бъдещето на децата и родината, каза Румен Радев. 

Добавете Вашия коментар

TOP