Президентката на орлетата И. Дацева-Уорън: Бях против да затворим „Зелената къща“ за гражданите на Благоевград

24 Септември 2020 | 08:29
0 коментара
Общество

Силният човек в „Пирин“ Ива Дацева-Уорън направи своеобразен отчет на свършеното в клуба, откакто бе поет от „Емирейтс Уелт“ преди около 14 месеца.

Бизнесдамата наблегна на факта, че няма друг ФК в страната, който да поддържа формации на всички нива, като се започне от детско-юношеския футбол в различните възрастови сегменти и гарнитури в трите елитни групи, представителен мъжки и женски състав, девически формации, дублиращ отбор, ветерани…

Президентката на орлетата взе отношение и по деликатната тема с наличието на отявлени опоненти срещу методите на работа на ръководството на зелено-белите.

„Това, което ние направихме от юли 2019-а досега, не е правено в България. Има хора, които го оценяват, има и такива, които не го оценяват. На противниците ще кажа следното: Вашият глас ще остане там, където е, защото ние ще работим за онези, които оценяват нещата, които правим. Може да вдигате шум колкото си искате, но аз се радвам, че това, което се случва, е за благото на децата на Благоевград, за момичетата и жените футболистки, за феновете, които идват на стадиона да подкрепят любимия отбор, за ветераните, за „Пирин-2“… Мисля, че в настоящата кампания всички отбори с марката „Пирин“ /Благоевград/ ще финишират в топ 5 на крайните класирания. Не съм сигурна, че друг клуб у нас може да се похвали с подобно постижение“, заяви И. Дацева-Уорън.

Директорът на академията Радостин Александров посочи основния проблем, който е стоял за разрешаване при структурирането на школата – изхранването на децата от Благоевград и региона. „От януари насам търсим вариантите за разрешаването на този проблем, тъй като децата предпочитаха да се хранят навън, въпреки че в интерната им беше осигурено ядене по избор. Намерихме кетъринг компания, която да осигурява нужната храна, разнообразно меню, качество на продуктите, ценообразуване. Въпреки положените усилия в тази насока отново не срещнахме разбиране от младите футболисти, които продължиха да ядат навън, и в крайна сметка фирмата с кетъринга реши, че не й е изгодно нашето сътрудничество да продължи заради малкия брой ползватели на услугата. Тогава стигнахме до решението абсолютно всички футболисти в елитната академия, независимо дали са от Благоевград и региона, или извън него, да започнат да се хранят в „Зелената къща“ с абсолютно същото меню, което ползват играчите от представителния отбор“, поясни Р. Александров.

„Бях против това решение да затворим за гражданите един успешен ресторант с високо реноме сред благоевградчани. Но в крайна сметка го направихме заради децата. Не знам за какво още биха ни държали отговорни – за това, че кофите за боклук в града не се почистват редовно, или за това, че някъде спират водата или тока. Изключително разочарована съм от реакциите в последната седмица, но ние продължаваме напред“, заключи президентката на орлетата.в.Струма/СТОЙЧО СТОИЦОВ

Добавете Вашия коментар

TOP