През уикенда ни очаква дъждовно, но меко време

13 Февруари 2016 | 08:56
0 коментара
Общество
През уикенда ни очаква дъждовно, но меко време

През нощта в петък срещу събота ще бъде облачно, като на много места в страната ще има валежи от дъжд. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса.

Сутринта в съботния ден валежите за кратко ще спрат. По-късно през деня от запад на изток ще преминава бърз фронт, по който ще превали дъжд.

Предупреждение за жълт код за силен вятър е обявен в 8 области на страната - Добрич, Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали, съобщават от НИМХ.

До полунощ срещу неделя валежите ще спрат. През деня ще духа умерен вятър от юг, по-добре изразен в Източна България. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от запад. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, в Северозападна България - по-ниски.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

По Черноморието ще бъде предимно облачно. Сутринта и вечерта ще превалява дъжд. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще бъде облачно. След обяд ще има валежи от дъжд, над 2000 м - от сняг. Ще духа силен, а по високите части - бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - 3.

През следващите дни затоплянето ще продължи.

Вятърът ще е от югозапад, в Източна България умерен, временно силен.

В неделя в сутрешните часове ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. През втората половина от деня ще преобладава облачно време, а привечер и през нощта срещу понеделник на места ще превали дъжд.

В понеделник сутринта ще има значителна облачност, около и след обяд ще се разкъсва и временно ще намалява.

Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка можете да намерите на Sinoptik.bg.

Източник: БТА     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP