През януари: Музеят в Петрич бележи ръст на туристите с около 300 %

17 Февруари 2020 | 14:42
0 коментара
Култура

За нас хубавото време винаги има решаващо значение, защото някои от нашите обекти от части са открити. Това каза д-р Сотир Иванов, директор на Исторически музей – Петрич, цитиран от Фокус.

Той припомни, че имат два закрити обекта – Централна експозиционна зала и Къща музей „Ванга“, останалите, а именно Национален парк музей „Самуилова крепост“ и Античен град Хераклея Синтика са открити. „Така, че слънчевото време е много важно, а януари месец беше слънчев и топъл, което доведе до повишаване на посещаемостта в рамките на 300 %, тоест три пъти, което за нас има огромно значение. За месец януари нашите обекти са посетени от малко повече от 2 000 души, а реализираните приходи от вход и беседа са около 3 000 лв.“, каза още д-р Иванов.

Според директорът на Исторически музей – Петрич това е едно много добро начало на годината.

„Надявам се, че ще продължим в тази посока, запазвайки страхотния интерес, който генерират нашите външни обекти. Между другото е важно да споменем, че и Централната експозиционна зала, но и Къща музей „Ванга“ запазват своята популярност. Особено Централната зала, със своите образователни програми, дава възможност за удовлетворяване на един по-различен тип потребности като опознаване на местната история и култура“, коментира д-р Иванов.

Добавете Вашия коментар

TOP