Превръщат парк Македония в новия символ на Благоевград

13 Ноември 2017 | 16:46
0 коментара
Бизнес

Парк Македония ще бъде новият символ на Благоевград.

Това заяви на пресконференция днес кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Имаме амбицията да реализираме проекта за парк „Македония“ с финансиране по плана „Юнкер“, уточни градоначалникът.

Той обясни, че Община Благоевград вече има завършен идеен проект за това как трябва да изглежда пространството в самия парк.

Идеята е в парка да бъде изградена църква, музей на Македоно-одринското  опълчение, зала за различни събития, хотелска част, офис площи, около 3 сгради с около 10 етажа и приблизително 10 000 кв.м.

„Той разкри, че е провел разговори с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за преместването на Военното поделение, което сега е до парк "Македония", край село Мощанец. 

Общината има намерение да върви в посока концесия за 30 години, иначе казано да търсим публично-частно партньорство с частен стратегически инвеститор. Имаме и доста сериозната амбиция проектът да бъде финансиран отчасти и по плана „Юнкер“. Смятам, че ако успеем да го направим, то това ще бъде новия символ на Благоевград“, каза още д-р Атанас Камбитов.

Той каза още, че общината не може да си позволи само със собствено финансиране да изгради парка, за това и се мисли за варианта  за отдаване на концесия.

Добавете Вашия коментар

TOP