Превозвачи от Благоевград и Дупница обявиха гражданско неподчинение

09 Май 2022 | 17:56
0 коментара
Общество
Превозвачи от Благоевград и Дупница обявиха гражданско неподчинение

Превозвачи от Благоевград и Дупница спират автобусите в знак на протест срещу правителството, цените на горивата и акциза.

Без обществен транспорт ще са няколко региона в страната на 18 май. Фирмите на бизнесмените Марио Богданов от Благоевград и дупнишкия лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов ще са на първа линия на протеста на 10 май. Предстои да блокират с камиони и автобуси АМ "Струма". Сборният пункт е в 8.30 часа на паркинга при 88 километър от автомагистралата.

Друга част от превозвачите заминават на националния протест в столицата. Блокадата там е в 10.00 часа пред Министерски съвет. Организаторите са категорични, че протестните действия ще продължат до решаване на проблените.

Както вече информирахме, транспортият министър Николай Събев смята, че филмът с шантажа на българското правителство приключва. "Чудя се защо превозвачите искат оставки, като последните 3 месеца ние имахме ясни преговори и договорки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния транспорт, е сгрешен, пуликува във фейсбук Събев. Той подчерта, че в предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. "Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас, и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на “държавна хранилка", написа Събев.

Добавете Вашия коментар

TOP