Престрелките за скандала в Петрич набират сила, наставникът на „Бела“ се разсмя на обвиненията, че се е скрил да оплаква провала си

28 Април 2021 | 08:30
0 коментара
Спорт

Престрелките за скандала с побоя в Петрич след мача на „Беласица“ с „Балкан“ набират сила и поне до произнасянето на Дисциплинарната комисия по случая в четвъртък едва ли ще спрат. Версията на ботевградчани за екшъна гласи, че главният вдъхновител на разигралите се грозни сцени е треньорът на комитите Саша Симонович, който единствен от щаба на домакините не е съдействал в окото на бурята, а се е скрил да оплаква собствения си провал.

Като засегната страна, в полемиката се включи и сръбският спец. “Подобни писания сигурно би трябвало да ме натъжат, но по-скоро ме разсмяха, защото категорично не отговарят  на истината. Аз бях първият, който се намеси, и останах на пистата, докато нещата се нормализират. Грешката ми може би е, че не влязох в съблекалнята на гостите да се уверя има ли пострадали, но пък това сториха хора от нашия лагер, което беше достатъчно. Има ли по-странна теза от тази – треньорът на който и да е отбор да организира подобно нещо, от което ще пострада клубът, за който работи? Толкова по темата, която вече преекспонирахме. Задава се нов мач, имаме да решаваме доста проблеми, но е рано да ни отписват“, коментира предводителят на „Бела“.

Голямата дилема е около решаването на ребуса със заместник на централния защитник Атанас Димитров, който изгоря за визитата в Сандански с твърде съмнителен жълт картон. Опциите са Марин Георгиев, който номинално се подвизава на този пост, или преквалифициране на някой от опорните халфове измежду Симеон Бояджиев и Владимир Гогов, като и за двамата това също не би било прецедент. Всички останали са на линия и ще пробват на терена на отколешния регионален съперник  да покажат, че са по-добрите.

“Интересът към двубоя е голям и расте с всяка минута. Ще ми се на стадиона да има много публика, която да се наслади на истински футболен спектакъл. Надявам се треньорският щаб да съумее да вземе най-доброто решение по комплектуването на боеспособен състав и да победим. Дано лошото е зад гърба ни и понеже е в ход тих мониторинг към случилото се в събота от страна на отговорните фактори от БФС, трябва да покажем, че сме отбор, публика и град с традиции във футбола, и че инцидентите са само неприятен спомен“, заяви шефът на петричани Иван Златински.източник:в.Струма

 

Добавете Вашия коментар

TOP