Препоръки на народната медицина при повишен холестерол

21 Февруари 2024 | 00:04
0 коментара
Любопитно
България
Препоръки на народната медицина при повишен холестерол

Когато нивото на холестерола и триглицеридите - мазнините в кръвта, стане прекалено високо, се увеличава опасността от развитие на плаки в кръвоносните съдове. А това от своя страна е рисков фактор и за инфаркт, и за инсулт, води и до други тежки състояния.

Рецепти

1. В продължение на 4 седмици всеки ден трябва да изяждате по 100-120 г сурова тиква, като добавяте малко вода и смилате в блендера, но така, че да се получи хубава еднородна смес. Пийте от тази витаминна напитка сутрин, 15-20 минути преди закуска, всеки ден, в продължение на 1 месец.

Тази рецепта е препоръчана от лекар, чийто пациент е бил с много лоши показатели, но се е излекувал по този начин. Именно подобрените само след един месец показатели са впечатлили до такава степен лекаря, че той препоръчва такова лечение на всеки свой пациент с повишен холестерол.

Това е изключително ефикасно лекарство, което всеки човек с подобни проблеми трябва задължително да опита.

2. Лечение с ленено масло и ленено семе. Приемайте по 1-3 супени лъжици ленено масло всяка сутрин на гладно.

С помощта на лененото семе можете бързо да понижите лошия холестерол до нормалните показатели. За целта смелете лененото семе, като можете да го добавяте в ястията си всеки ден.

Имайте предвид, че лененото семе трябва да се употребява веднага, а лененото масло да се държи на тъмно и студено място. Ако започне да ви горчи, го изхвърляйте веднага.

3. За прочистване на кръвоносните съдове от холестерол 3 пъти на ден, 30 минути преди ядене употребявайте по 7 капки 4% настойка от прополис, разтворена в 30 мл вода. Лечебният курс е 4 месеца.Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP