Преподавател в АУБ начело на листата на "Продължаваме промяната" в Благоевград

12 Октомври 2021 | 13:10
0 коментара
Политика
Преподавател в АУБ начело на листата на Продължаваме промяната в Благоевград

Преподавател от Американския университет в България води листата на „Продължаваме промяната“ в Благоевград. До момента 18 партии и коалиции са регистрирали кандидатдепутатските си листи в Районната избирателна комисия.

Андрей Гюров е начело на листата в партията на бившите министри  Кирил Петков и Асен Василев. Той е преподавател в Американския университет в Благоевград и има докторска степен по финанси от  Виенския университет. Сред десетте кандидат-депутати на най-новата политическа формация са още Владимир Табутов, който има сериозен  бизнес с изграждане и експлоатация на фотоволтаични централи,  режисьорът Станислав Кимчев, син на покойния актьор и директор на Драматичния театър Николай Кимчев, биопроизводителката от Кресна  Росица Телкеджийска и ветеринарният лекар Стоян Мавродиев, бивш областен директор на БАБХ, чийто бизнес в момента е с веган храни. 

Бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов води листата от „Национално обединение на десницата“, която е само с шестима кандидати. Делян Пеевски е начело и на кандидат-депутатската листа на ДПС в Благоевград.

Десет партии и коалиции, сред които „Демократична България“ и ВМРО, все още не са внесли заявленията и не са направили регистрация на листите си в РИК. Срокът изтича в 17.30 часа днес, след което  Комисията ще се произнесе по всички заявления. 

Добавете Вашия коментар

TOP