Премиерът Бойко Борисов в Разлог: Поемам ангажимент да направим всичко възможно да газифицираме региона

14 Декември 2015 | 08:11
4 коментара
Общество
Премиерът Бойко Борисов в Разлог: Поемам ангажимент да направим всичко възможно да газифицираме региона

Поемам ангажимент да направим всичко възможно да газифицираме региона. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриването на близо 110 км рехабилитирани участъци от пътя Разлог - Садово и пътя Юндола – Разлог, предаде репортер на Pirinsko.com за региона.

„Благодаря ви, че сте тук, благодаря, че благословихте тези пътища”, каза Бойко Борисов.

„Това са 110 км. Дай, Боже хората да ги ползват разумно, защото минах из целия път от Родопите, Рила, Пирин и става все по-красиво и по-удобно, но и по-опасно, ако не се спазват правилата за движение”, заяви премиерът.

Той пожела да се кара безаварийно по новите пътища.

„Няма да губя времето да повтарям и да обяснявам колко е важно, защото трябва да си слепец, за да знаеш какво беше и какво е в момента”, коментира Бойко Борисов.

Министър-председателят посочи, че е видял образувалия се смог от твърдото гориво, което ползват огромна част в курорта и за битови нужди.

„Виждате какви прекрасни хотели, колко много туризъм имаме в региона. Това е не само Банско - Разлог, Баня, Добринище, чак надолу към Гоце Делчев. Освен, че ще дойде магистралата до Симитли, ще стане много удобно за този туризъм. Поемам ангажимент - поне до този момент това,което знаем е до 15 млн.лв, но този регион да направим всичко възможно, както закарахме газ до Силистра, да го газифицираме, за да може повече и това да не се вижда от нашите туристи. Още докато се прибирам ще говоря с „Булгартрансгаз”, да видя какви са им възможностите. Поемам ангажимент пред кметовете на тези общините в областта, а нещо, за което съм поел ангажимент, досега няма ненаправено”, заяви премиерът Борисов.

Припомняме, че вчера Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметовете от региона на Банско и Разлог откриха рехабилитираните участъци от второкласните пътища Разлог - Садово и Юндола – Разлог.


В изказването си министър Павлова благодари на българските фирми – изпълнители по проекта за положените усилия и подчерта, че с тяхна помощ е завършен участъкът. Българските изпълнители, които се включиха в довършването на обекта, направиха възможно да имаме изцяло завършен, с разрешение за ползване законен, спазвайки всички европейски норми и стандарти път. На фона на критиките и подкрепата за българските фирми, тя припомни за фалиралите преди това европейски и австрийски изпълнители, което е забавило довършването на обекта. Общо 40 млн. лв. от държавния бюджет и от Европейската инвестиционна банка са инвестирани и вложени във важни пътища в региона.
Пътищата в Рило-родопския масив, Рила, Родопите и Пирин, са рехабилитирани и реконструирани в подкрепа на бизнеса и на туризма като цяло, не само като ски турзъм, но и като балнеология, спа и културен туризъм.

Министър Павлова подчерта, че са направени всички необходими инвестиции, а догодина ще бъде изградена връзката от Банско до Баня, с което ще се затвори изцяло цикъла на пътната инфраструктура и няма да има пътища, които се нуждаят от допълнителна рехабилитация в този регион.

Тя пожела новите отсечки да се ползват със здраве и да дадат тласък на туризма и икономиката в региона.
Ремонтът на близо 53 км от път II-84 Юндола – Разлог и на 57 км от път II-19 Разлог–Банско – Гоце Делчев – Садово беше извършен в рамките на лот 22А по програма „Транзитни пътища V“. Инвестицията е за около 37 млн. лв. Изпълнител е „ЕМ Строй Галчев инженеринг“ ДЗЗД. Строителният надзор е осъществен от „Рутекс“ ООД.

Премиерът Бойко Борисов в Разлог: Поемам ангажимент да направим всичко възможно да газифицираме региона

Добавени коментари

До оверГаз публикува:
14 Декември 2015 | 22:50
Чекай, не изброи сички дребни селски тарикатчета. Ми язовецо, колчевия... Балканстрйци. Се видни! Ама кой си има вуйчо владикс... Само дано да е вечен, иначе тежко им...
оверГаз публикува:
14 Декември 2015 | 22:32
EEE, чекай се де... Боби Рачевци, тефици, дудивци... ване стойчев, тия тси се включаа, ле си са по последната мода... а и вальо татарски да не забораваме, на хората па че от трите най дагото. Ама всеки народ си заслужава оправниците!
До Стефан публикува:
14 Декември 2015 | 22:18
Ама ти да не мислиш че тава за народо го че го напреяя, тия хората пари за драва немаа, тава се че па де що има детски градини, училища, институции... ле сме богата държава. Та после и комисионки че има де, кее без тава. Все пак сме се родили в Абсурдистан, област Татарстан.
стефан публикува:
14 Декември 2015 | 12:40
Кой ще ти плаща такса включване 3000лв бе тиквуч-газста е за богати !!

Добавете Вашия коментар

TOP