Премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова откриха спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев

02 Ноември 2016 | 16:56
0 коментара
Общество
Премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова откриха спортна зала  Неврокоп Арена  в Гоце Делчев

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев.

Заедно с кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов те прерязаха лентата на новото спортно съоръжение. На събитието присъстват още областният управител Бисер Михайлов, народният представител от ПП ГЕРБ Георги Андонов и заместник-кметовете на Гоце Делчев.

Десетки жители на града се събраха да присъстват на откриването на най-новата и най-голяма зала в Благоевградска област. 

„Неврокоп Арена“ е най-голямата спортна зала в региона. Това каза по време на откриването на спортна зала „Неврокоп Арена“ кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов.

По думите му първата копка е направена през 2005 година с подкрепата на няколко правителства.

„4 000 000 лв. е стойността на обекта, от които 3 500 000 лв. се финансират от държавата и 600 000 от Община Гоце Делчев“, каза Москов.

По думите му това е изключително сериозен проект с голяма важност не само за града, но и за областта – 1 300 са седящите места, като спортната зала предоставя възможност за няколко вида спорт – хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол, борба.

„Смятам, че това е изключително добра придобивка, в която се включват различни помощни помещения и дава възможност за развитие на спорта в Гоце Делчев“, каза още той. 

Премиерът Бойко Борисов и министър Лиляна Павлова откриха спортна зала  Неврокоп Арена  в Гоце Делчев

Добавете Вашия коментар

TOP