Премиершата от Благоевград: Повече му приляга ролята на учен

23 Декември 2023 | 11:41
13 коментара
Общество
Благоевград
Премиершата от Благоевград: Повече му приляга ролята на учен

Съпругата на премиера Денков - благоевградчанката Славка Чолакова, е финансов министър в семейството. Разпределя лично семейния бюджет, не крият двамата. Професор Чолакова първоначално е била негова студентка, докторант, а след това най-блзят човек до Денков.

Това може да се каже, че е моят първи дом, защото повече време съм бил тук. Това място го обвързвам с най-скъпите ми хора, каза Денков пред бтв. Премиерското семейство има четири деца. "Дъщеря ми се омъжи за испанец и живее в Испания. Тя е глобалист – първо учи тук, направи докторантура в Белгия, а после работи и в Австралия. Тя има и две дъщерички и за празниците се е прибра", разказа Денков.

"Младите се интересуват от две неща – да имат перспектива за развитие и добро заплащане. Образованието трябва да стане по-добро и резултатите да се използват за старт на промяната, каза Денков.

Свое мнение изказа и премиершата. "И за самите учители трябва да има някакви тестове, когато излизат от университетите, каза проф. Чолакова. И обясни, че децата им сами решават къде да продължат образованието си. За мен е истинско щастие, че синът ни учи в Англия, а после и в САЩ, а после се върна, за мен това е истинско богатство – младите за заминат да учат в чужбина, а след това да се върнат и да допринесат за развитието на България“, каза Чолакова.

 

На Коледа се събираме с децата и със сестра ми и нейното семейство. На Бъдни вечер имаме традиция с питката, каза проф. Чолакова. Идеята за постната пица много години затрудняваше българите да получават по-високи доходи, каза Денков. И обясни, че през следващата година ще се вдигнат пенсиите и минималната заплата. Основна цел пък трябва да е привличаме повече инвеститори. Премиерът отчете, че преките чужди инвестиции са рекордни и ще минат 7 млрд. лв.

Последните шест месеца за мен бяха доста трудни, защото Ники много ми липсваше в работата и не можехме заедно да правим научни дискусии, а дискутирахме основно политическите въпроси. Струва ми се, че България върви в правилната посока, каза Чолакова. И обясни, че двамата имат достатъчно време за себе си, а липсва в катедрата за научни дискусии. Надявам се, че когато стане вицепремиер ще има повече време за факултета, каза още тя. И беше категорична, че му приляга повече ролята на учен. 

 

Добавени коментари

Жена публикува:
25 Декември 2023 | 15:14
Толкова много злоба и завист! 80 % от коментарите. Затова сме последни по всички класации.Може би вашите семейство са по-образовани или по-сплотени? По колко деца отгледахте и как ги възпитахти? Какво образование имат и как се реализират? Или държавата е отново виновна? Вижте първо себе си... какво постигнахте и ако сте с по-добро образование, и по-голямо, и по- добро семейство тогава може да критикувате.
независима публикува:
24 Декември 2023 | 15:25
Докато има злобни и негатовни хора, които не виждат нищо хубаво а само плюят и говорят/правят простотии, няма да се оправим .....Опомнете се хораааа! --- Тъмнината и злобата само погубват и вас и малкото светлинка която се показва на хоризонта. Свалете тъмните, силно замърсвни очила и дайте шанс на новото и светлото! Злобата и негативизма убива първо вас и не носи нищо хубаво. Дайте решение, включете се в някоя инициятива, подайте ръка, помогнете на някого, обичайте хубавия си град и неговите хора - това са ваши съграждани.... Избора си е ваш, може да се варите в "собствен сос" или да радвате околните с добрите си дела и светли думи, намиране на решения, а не само пошли клевети и обиди. Какво променя това? ....само ако вие се променитр и си промените начина на мислене, тогава и животът ви ще се промени. Е, избора си е ваш!
Баце,опази България,Боже! публикува:
24 Декември 2023 | 08:29
Тази скумрия е професор, колкото чируса е академик, ама хайде, от нас да мине.Питам се само - защо се забърка с политиката, като е ясно,че и чеп за зеле не става.Само като види човек до къде "академикът" по педагогика е докарал образованието в колониата, може да се познае до къде ще докара и държавата ни.
ОцелялОтСДС-Чумата публикува:
24 Декември 2023 | 08:18
"Всеки учен си е малко прост"- гласи народната мъдрост, но този, съдейки по делата и поведението му е не малко. Този клоун, заедно с шапката му от тагаревци- магаревции , за много кратко време ни вкара в такива безумни и безсмислени схеми ,слугувайки на господарите си от Козяк , че ще ни държат влага и ще му сърбаме попарата поне сто години занапред..Ще страдат и внуци, и правнуци .
Нико публикува:
24 Декември 2023 | 07:41
За какви пенсии.говори.тоя.клоун Средното увеличение е 50лв.А.на Гейчо.Яворка..Бок.и.терористите от ДПС.само за3мес .е300лв
Николай Стоименов публикува:
24 Декември 2023 | 05:23
Тия двамата са копие на Жельо и Мара едно към едно. Господи къде збъркахме да ни наказваш така
Георги публикува:
24 Декември 2023 | 04:48
Мишки гнустни растрел
Гошо публикува:
24 Декември 2023 | 04:04
Този глист....
гост публикува:
24 Декември 2023 | 01:01
Е тук в този сайт много простотия?! Завиждат на умните и щастливи хора като семейството на академик Денков.! Едно нормално българско сем. А до всички злобари.... Весели и щастливи коледни празници!Дано намерите щастието !!!
Gosho публикува:
23 Декември 2023 | 19:53
Това Квазимодо ,тая карикатура в академичната общност ,този еничар и джендър идеолог - най-дългата ръка на ДПС водеща България в пропаста ???? Бих се радвал да го видя как гния на бунището!
Христо публикува:
23 Декември 2023 | 19:43
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio
Румен публикува:
23 Декември 2023 | 18:36
Миша идилия,просълзих се.
поп Нафърфорий публикува:
23 Декември 2023 | 17:22
Този глист значи е дупил тази озъбената още като студентка и я е бутал напред до “професор“! Да му се ненадяваш...

Добавете Вашия коментар

TOP