Премиерата на „Българската литература накратко” в Сандански на 25 ноември

08 Ноември 2022 | 14:16
0 коментара
Култура
Премиерата на  Българската литература накратко” в Сандански на 25 ноември

Телевизионната звезда Мария Игнатова стъпва за пръв път на театрална сцена в комедията на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“.
Сандански ще бъде домакин на премиерата на „Българската литература накратко“ на 25 ноември от 19:00 в Дома на културата.
Действието на пиесата се развива в класната стая на едно училище. Трима учители (в ролите – Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров) са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици.
Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.
През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители.
Режисьор на спектакъла е Златомир Молдовански („Игра за двама“, „Любовни истории“), а сценографията и костюмите са на Ивелина Минева.
Билети на касата на пл.България от 10 ноември.
За информация : 0884682048

Добавете Вашия коментар

TOP