Премахват стари коли в Благоевград

20 Декември 2022 | 11:21
0 коментара
Общество
Премахват стари коли в Благоевград

Изключително успешно преминава кампанията на Община Благоевград за доброволно премахване от страна на собствениците на изоставени автомобили,  паркирани на обществени места. В резултат на активен диалог между общинска администрация и притежатели на излезли от употреба МПС, към момента са преместени над 80 коли. По този начин са освободени улици, тротоари, обществени паркинги, зелени площи и други държавни или общински терени.

Служители на звено „Инспекторат“ и „Паркинги и гаражи“ оказват пълно съдействие на хората, чиито автомобили не могат да бъдат преместени на собствен ход, като превозните средства биват пренасяни безвъзмездно с репатриращ автомобил в частни имоти на притежателите на МПС.

В рамките на кампанията, която продължава и към този момент, назначена комисия извършва проверки и поставя предупредителни стикери на излезлите от употреба моторни превозни средства.

Собствениците следва да преместят автомобилите си на собствен терен или да ги предадат в център за разкомплектоване.

В случай че същите не предприемат необходимите доброволни мерки, колите се репатрират, след което се съхраняват на специализирана площадка, намираща се при Общо разтоварище срещу гаражите на бившата цигарена фабрика в града, при жп гарата, в рамките на 14 дни. Ако в този период собствениците желаят да получат автомобила си обратно, следва да заплатят разходите за репатриране и престой. След изтичане на горецитирания срок непотърсените МПС се предават за разкомплектоване на лицензиран оператор, като разходите са за сметка на собствениците.

Добавете Вашия коментар

TOP