Премахват опасна сграда в Сандански, глобиха строители

07 Юни 2022 | 10:48
0 коментара
Общество
Премахват опасна сграда в Сандански, глобиха строители

Сакционираха фирма, ангажирана със събаряне на опасна сграда. Строителите не се спазили изискванията в одобрения проект за премахването й. Постройката, която от години се саморазрушава, е на улица "Мара Бунева" в Сандански. 

Поради безстопанствено отношение общинарите издадоха заповед до всички собственици за нейното премахване. В същата сграда се помещаваше кметството в града.

"По време на премахване на сградата днес, служители на община #Сандански констатираха нередности и нарушения на заповедта за премахване и одобреният проект за събарянето и. Нарушенията са свързани с неправилно обезопасяване на обекта и района около него, повишените нива на шум и завишеното замърсяване на въздуха с прахови частици. Сградата е частна собственост, строена през 1939 година, в изключително лошо общо състояние – частично разрушена покривна конструкция, която създава предпоставка за инциденти, паднали мазилки, демонтирани инсталации и пр. Сградата към момента на проверката е необитаема, което създава и непосредствени условия за възникване на пожар и инциденти", обясниха от кабинета на санданския кмет Атанас Стоянов.

Временно движението по улицата е спряно. Въведен е обходен маршрут до приключването на демонтажните дейности.

Добавете Вашия коментар

TOP