Прекратиха договора на Д. Янков-Кенеди за ремонта за 2.3 млн. лв. на сградата на читалището в Благоевград

04 Февруари 2023 | 19:18
5 коментара
Бизнес
Прекратиха договора на Д. Янков-Кенеди за ремонта за 2.3 млн. лв. на сградата на читалището в Благоевград

Прекратен е договорът на „Браво Строй“ ЕООД за ремонт на сградата на читалище „Н. Вапцаров“ и Камерна опера на площад „Македония“ в Благоевград. Това се случва 7 месеца след подписване на договора за поръчката, спечелена от благоевградската фирма на строителния предприемач Димитър Янков-Кенеди. Мотивите на кмета Илко Стоянов да подпише писмото до „Браво Строй“ ЕООД за разтрогване на договора са неизпълнението му от страна на строителя.

Както „Струма“ писа, миналата седмица кметът съобщи, че за изминалите 7 месеца в общината не е бил представен годен проект, отговарящ на поставените в поръчката изисквания на общината, за да се даде старт на строителните дейности. Градоначалникът постави ултиматум на строителя до 3 дни да депозира окончателен проект за саниране, подмяна на дограма и основен ремонт на сградата. От кметството информираха, че представеният в отговор проект е за близо 4,2 млн. лв., а спечелената поръчка е за 2 292 806.00 лв. без ДДС.

В общината се обсъждат варианти строителните дейности да се възложат пряко на общинска фирма, която да санира и ремонтира сградата на читалището, така няма да се губи още време в процедури за провеждане на обществена поръчка и ремонтът ще може да започне още тази пролет.

Това не е първият договор, прекратен от Илко Стоянов, откакто е на кметския пост. Заради неизпълнение на договорености, некоректно заложени условия или мудност при изпълнение на възложените дейности от спечелилите фирми прекратените до момента договори са общо 29. Сред първите е този за поддръжка на уличното осветление с „Елкомплект-2004“ ЕООД и ЕТ „Д. Янков-Кенеди Метал“ за осветлението на площадното и подплощадно пространство и фонтаните, които се възложиха на общинското предприятие „Благоевград строй ремонт“.

В началото на миналата година Илко Стоянов прекрати и двата договора за охрана на общинските обекти с пернишката фирма „Саламандър-АСО“ ООД, избрана от предшественика му инж. Р. Томов, след многократно констатирани неизпълнения на договора.

Пак в началото на 2022 г. бяха прекратени договорите за строителство на три детски градини по проект, спечелен от екипа „Томов”. Това се случи, след като  експертите в кабинета на Стоянов установиха, че избраните петна за строителство са неизпълними заради несъответстсвие със стандартите.

Договорите за сервизно обслужване на автопарка на общината също вече два пъти са прекратявани заради мудност и прекомерно забавяне от страна на изпълнителите.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавени коментари

АФЕРА ЛЮБОВ публикува:
06 Февруари 2023 | 10:29
ЛЮБОВНА АФЕРА БАСТИСА ПОРЪЧКАТА.
ДПС командва Благоевград заради кметовете Илко Камбитов и Атанас Стоянов публикува:
06 Февруари 2023 | 08:56
ДПС командва Благоевград заради кметовете Илко Камбитов и Атанас Стоянов. ДПС командва в Благоевград. Назначения, уволнения всички сме еничари на Доган тръчи лажи почернел, покафенел погрознел абе истински пумак.
пешето публикува:
05 Февруари 2023 | 17:50
Който не дава ресто,скъсваме договора,че идват избори а тоя некадърник КМЕТ СТОЯНОВ НИТО ЕДИН ПРОЕКТ НЕ Е ИЗБУТАЛ И ДОВЪРШВА ТЕЗИ НА Томов.Редно е ние благоевградчани да прекратим нашия договор с него.
истината е на яве публикува:
05 Февруари 2023 | 17:09
илката спре порачката заради митко кенеди едно време лубовник на луси от грамада и са ревност и стари рани ти отвори ............................мазало
Спряха им кранчето на крадците публикува:
04 Февруари 2023 | 21:23
Язък, толкова усилия да вкарат снахата у властта отидоха на вятъра...жалки, много, безпардонни и нагли цялата и фамилия...димитрови.. .

Добавете Вашия коментар

TOP