Прекратиха делото “Нежния Октопод” срещу Хамстера и Мистър България

10 Ноември 2015 | 08:17
0 коментара
Криминално
Прекратиха делото  Нежния Октопод” срещу Хамстера и Мистър България

Спецсъдът е прекратил делото срещу Антон Петров-Хамстера, шофьора му Цвятко Цветков и Мистър България 2003 Мирослав Йончев за сводничество. Изненадващата новина дойде след първото заседание по делото вчера. Причината за прекратяването е, че тримата са поискали прокуратурата да внесе обвинителния акт в съда, тъй като са следствени повече от 2 г. Държавното обвинение обаче не могло да спази срока. Той е изтекъл на 12 септември. Два дни по-късно тримата поискали прекратяване. В крайна сметка прокуратурата внесла обвинителния акт, но на 23 септември, пише "24 часа".

На 2 октомври когато насрочвал дата за съдебния процес съдия Емил Желев уважил молбите на тримата за прекратяване на делото срещу тях. Подсъдими останали само Виктор Иларионов и Николай Пиронков. Те се явиха вчера в съда, но делото не тръгна, защото основният свидетел Ралица Тодорова не дойде.

Хамстера бе обвинен, че от януари 2010 г. до 29 май 2012 г. е бил лидер на групата за сводничество. Помагали му Цветков, Йончев, модният мениджър Николай Пиронков и живеещият в Белгия Виктор Иларионов. Петимата набирали жени, които да проституират у нас и в чужбина, твърдеше прокуратурата. Пиронков и Иларионов имат и обвинение за склоняване към проституция срещу пари. Следващото заседание по делото, известно като “Нежния Октопод”, е на 18 депември. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP