Прекаралите Ковид защитени с антитела 9-10 месеца

27 Март 2021 | 16:12
0 коментара
Любопитно

Антителата, произведени в организма на хората, заразили се с COVID-19, остават за 9-10 месеца. Така твърди италианско изследване на Университета в град Падуа и на лондонския Imperial College под ръководството на проф.Андреа Кризанти. Изследването беше направено с цялото население на Во Еуганео в област Венето, което беше масово заразено с вируса.

„Не мога да кажа нищо повече от това, защото изследването е все още под ембарго и очакваме научната оценка на списание Nature”, каза Кризанти пред в. ”Република”. Оценката трябва да бъде готова до две седмици, пише в. "24 часа".

Изследването върху населението на Во включи повечето от 3200-та жители на градчето. Те бяха подлагани няколко пъти на тестове за вируса, както и на серологични изследвания за наличие на антитела.

Успоредно с Кодоньо в Ломбардия градчето Во беше първото огнище на вируса в Италия през март 2020 г. То беше тотално затворено за външния свят за две седмици. Първо почина 77-годишен мъж на 21 февруари 2020 г. Впоследствие се разбра, че общината е огнище на COVID, като индексът на заразност беше 3.

Случаите на заразени се удвояваха на всеки 3-4 дни. Всички жители на общината бяха тествани по няколко пъти. Всички до един се съгласиха да участват в експеримента на проф.Кризанти и се превърнаха в нещо като опитни мишки. Какви са изводите на цялото изследване, ще стане ясно след публикуването му в списание Nature.

Добавете Вашия коментар

TOP