Преференциални условия за обучение в Колежа по туризъм получават младежи от Банско

05 Юни 2020 | 10:44
0 коментара
Общество

10 младежи от община Банско получават възможност за подпомагане за обучение. Инициативата е на Община Банско и Висше учебно заведение по туризъм в Благоевград. На базата на сключен договор между Общината и учебното заведение, таксата за целия период на обучение в Колежа ще бъде намалена с 50% за социално слаби и/или в неравностойно положение студенти. Сумата за целия период на обучение на студенти без родители ще бъде 500 лева.

Специалностите, които младежите от Банско, могат да изучават са: „Бизнес администрация”, „Организация и управление на хотели и ресторанти”, „Туристическа анимация и екскурзоводство” и „Курс по хазартен туризъм”.

Срокът на обучение е 6 семестъра, а формите – редовна и задочна. На основание чл.42, ал.9, т.4 от Закона за висше образование студентите имат право да завършат предсрочно обучението си.

 Кандидатите, които попадат в категориите за ползване на преференциалните условия за обучение в Колежа по туризъм, трябва да изпратят до 15 юни тази година заявка в свободен текст и данни за контакт на адрес: [email protected].

Добавете Вашия коментар

TOP