Представители на ВСС, ВАС, прокурори, съдии и общинари за ЧРД на АС Благоевград

28 Март 2022 | 16:41
0 коментара
Хайлайф
Представители на ВСС, ВАС, прокурори, съдии и общинари за ЧРД на АС Благоевград

Административен съд-Благоевград чества 15 години от откриването в областния център. За празничния отчет на председателя Мария Тодорова пристигнаха представители на ВСС, ВАС, прокурори, съдии и общинари.

Мария Тодорова отчете отлични резултати за изтеклата 2021 година. Образувани са 1 804 дела, от които 1170 първоинстанционни и 634 броя касационни дела.

Административен съд Благоевград е сред най-големите по численост, а и сред най-натоварените административни съдилища в страната. Повече образувани дела, по-голям брой дела за разглеждане спрямо предходната година и произнасяне в по-кратки срокове, отчитат показателите на Административен съд Благоевград в статистическите таблици, одобрени от Висшия съдебен съвет.

През изминалите 15 години в АС-Благоевград са образувани 25 580 дела, стана ясно още от доклада за дейността на съда.

„Зад тези цифри стоят усилията и професионализмът на всички съдии и съдебни служители, които заедно започнахме и продължаваме реформата в административното правораздаване, затвърждавайки ежегодно отличните резултати в дейността на съда“, отбеляза председателят на съда Мария Тодорова.

С емоционално слово в залата на Младежкия дом бяха припомнени емблематични моменти от изминалите години, оставили отпечатък в историята от създаването на съда до момента. Тодорова получи плакет за изключителен принос в изграждането, развитието и усъвършенстването на Административен съд Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP