Представители на АУБ, бизнесмени, юристи, земеделци са в листата на ПП „Продължаваме промяната „ в Пиринско

12 Октомври 2021 | 03:27
1 коментара
Общество
Представители на АУБ, бизнесмени, юристи, земеделци са в листата на ПП  Продължаваме промяната   в Пиринско

Партията на бившите служебни министри – по икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев „Продължаваме промяната“, която безспорно ще е най-любопитният участник на предстоящите парламентарни избори, ще атакува 47-ото НС с 10-членна благоевградска листа, пълна с повече от любопитни имена, научи „Струма“. Листата слага край на догадките, инсинуациите  и въпроса на кого ще заложат двамата, след като времето от напускането на служебния кабинет до момента се оказа крайно недостатъчно да създадат дори елементарни партийни структури в страната.

Виктор Иванов Банарев

Водач на листата на „Продължаваме промяната“ от Първи Благоевградски избирателен район е Андрей Атанасов Гюров. Срещу името му в Търговския регистър излиза скромно съдружие от 2 % в софийското дружество „Йонтех инженеринг“, чийто основен предмет на дейност е „Добив и обогатяване на руди на черни, цветни, редки и благородни метали и на суровини на химическата промишленост; преработване на отпадъци от миннодобивната, преработвателната и металургичната дейност; пречистване на отпадни води от миннодобивното, металургичното, химично и нефтодобивното производство“ и др.

Станислав Кимчев

Дружеството има предприятие за рециклиране на материали и техните съединения от отпадъци в Девня.

Втори в листата е благоевградчанинът Владимир Табутов. До 2019 г. Табутов беше съсобственик на „Хидроенергийна компания” АД /ХЕК/, но тогава се раздели с основателя й Иван Чапов, който всъщност освободи него и сина си от всички съвместни фирми, включително и от хотелите „Орбита“ край Благоевград и Катарино в Разлог. На практика тримата съдружници запазиха съдружие само в 1 фирма – енергийната “ХВ-Никудин” ООД, в която Ив. Чапов е управител от 2008 г. Веднага след бизнес раздялата с Чапов Владимир Табутов регистрира собствена фирма за проучване, проектиране, строителство и експлоатация на фотоволтаични централи – основната дейност на фирма ХЕК, която го направи прочут и богат. „ПВ Покровник” ЕООД бе регистрирана на 21 март 2019 г. на пл. „Георги Измирлиев” №15, в новата сграда срещу кметството и пощата, с едноличен собственик на капитала от 10 лв. „ХЕК Солар” ЕООД.

Росица Николова Телкеджийска

През 2019 г. усилено се говореше, че Вл. Табутов ще се кандидатира за кмет на Благоевград, но това не се случи. Той е зет на бившия лидер на СДС в Благоевград и управител на Медицински център 1 д-р Тони Даскалов.

Трета в листата на Петков-Василев е Катерина Кирилова Димитрушева. Дамата е от Гоце Делчев. Следва Виктор Иванов Банарев – банскалия, съдружник във фирмите „Муув Груп“ ООД и „Мув Архитектс“.

Веднага след него е благоевградчанинът Станислав Кимчев, син на любимия на цялата област покоен актьор Николай Кимчев-Кимата. Младежът има успешен бизнес с продажба на телевизионни продукти зад граница.

Иван Васков Христов, 6-и в листата на „Продължаваме промяната“, е в управата на 2 благоевградски фирми – „Инов“ ЕООД и РИК дивелъпмънт ООД. Предметът им на дейност е производство на софтуерни продукти за филмовата индустрия и тяхното внедряване, предлагане на иновативни решения в сферата на образованието, културата и индустрията; както и всяка друга търговска дейност или услуги, незабранени от закона.

Следва Стоян Петров Мавродиев. В търсачката на Гугъл на тези 3 имена отговаря само бившият директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград, който е син на прокурор Роза Мавродиева. В момента 46-годишният Мавродиев работи като ветеринарен лекар с фирмата си „Гапс“ ЕООД.

Под №8 е включен Лъчезар Ивайлов Иванов, а след него е планинският водач с екзотична фамилия

Ваня Христова Кромбоа. Дамата е член на Асоциацията на планинските водачи.

Доста любопитно е името и на последния кандидат-депутат в листата. Това е известният производител на био плодове и зеленчуци в региона Росица Николова Телкеджийска. Тя беше общински съветник в Кресна, а семейството й е собственик на биомарката „Амитица” и хотел „Моравско село” на Предел.

Преди 2 дни Кирил Петков заяви, че днес ще обяви официално водачите на листите си, с които е убеден, че ще получи водещо място в българската политика. Той се надява да има 121 депутати в парламента от съмишленици. „В листите ни няма наши и ваши хора, има само хора, които са готови да променят България“, декларира той.

Добавени коментари

ПБ публикува:
12 Октомври 2021 | 11:48
Поздравления ! Избора / основно първите / е отличен - млади, образовани, успели ! Браво за избора !

Добавете Вашия коментар

TOP