Представиха възможностите за изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград

24 Август 2015 | 16:55
0 коментара
Общество
Представиха възможностите за изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград

Представиха възможността за изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград. Пресконференцията, която се проведе днес в Община Благоевград, откри заместник- кметът по европейските проекти и програми Зорница Кралева. На срещата присъстваха още главният архитект на Община Благоевград Васил Тинчев, управителят на фирмата изпълнител на поръчката- инж. Захари Донев, ръководител екип арх. Николай Николов и граждани.

Целта на Община Благоевград е чрез изменението да се усвоят повече средства по ОП „Региони в растеж”, което налага и бързата реакция на екипа. Допълването на интегрирания план ще включи 13 обекта от основно значение за Благоевград. Те ще бъдат заложени в инвестиционната програма на общината, с която тя ще кандидатства за усвояване на определените около 44 милиона лева, но следва да бъде одобрена от Управляващия орган.

Сред предложенията, които ще бъдат подложени и на обществено обсъждане са подлез за квартал „Грамада”, хотел с трибуни при стадион „Христо Ботев”, спортна база в местността „Ягоденица” в село Зелен дол, изграждане на релсово пасажерско транспортно съоръжение с въжено задвижване към м. „Зайова поляна”, основен ремонт на Зоопарк- Благоевград и възстановяване и рехабилитация на градски парк „Ловен дом” с прилежащата към него сграда на Обсерваторията. Обектите са избрани със стратегическо значение за жителите на града. С реализирането на посочените обекти ще бъде изпълнена и целта на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов Благоевград да се превърне в привлекателно място за туристи и за живот, да има европейски вид и по този начин да привлече инвеститори.

          „Ще кандидатстваме за усвояването на средствата още през първата възможна година и затова е сформирана работна група, наети са външни консултанти за допълването на интегрирани план. По този начин ще допълним и обхвата на дейностите по следващия програмен период”, каза зам.-кметът Зорница Кралева. Тя уточни, че гражданите също ще могат да дадат предложения за обекти на публично обсъждане, което ще бъде обявено допълнително.

Представиха възможностите за изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград

Добавете Вашия коментар

TOP