Председателският съвет към ОбС -Сандански блокира предложение за изграждане на кучешки приют върху 5 дка частен терен в Лешница

23 Ноември 2022 | 07:23
0 коментара
Бизнес
Председателският съвет към ОбС -Сандански блокира предложение за изграждане на кучешки приют върху 5 дка частен терен в Лешница

Председателският съвет към ОбС – Сандански наложи вето за включване в дневния ред на следваща сесия на искане от Любка Митова, собственик на 5 декара земеделска земя в землището на с. Лешница, да изгради там приют за кучета. За да започне процедурата, ОбС трябва да даде съгласие за изготвяне на подробен устройствен план. Срещу искането възрази съветникът Явор Аргиров, който призова колегите си да не го включват в дневния ред, като се мотивира, че имотът за въпросния кучешки приют се намира в обособена като промишлена зона, срещу автосервиз „Пежо“.

„Не ми се вярва, че съседите на Митова ще дадат своето съгласие на това място да се изгради приют и ежедневно 100 кучета да лаят и да се носи неприятна миризма наоколо”, каза Я. Аргиров. Той предложи кметът на община Сандански Атанас Стоянов да разговаря с  Митова и да й се предложи за целта друг имот, ако трябва й безвъзмездно, но на това място, което е нейна собственост, не било  удачно да се изгражда кучешки приют. Председателят Николай Шаламандов предложи точката за гласуване и всички членове на Председателския съвет единодушно се произнесоха с „въздържал се”.

Отпадна и искането на Боян Станоев ОбС -Сандански да разгледа казус с имот в землището на с. Лиляново, за който той претендира, че е негов  собственик. Върху имота, според него, била изградена незаконна къща, в която живеело семейство Златанови. Явор Аргиров изрази недоумение защо искането за пореден път влиза на Председателски съвет по предложение на Боян Станоев, а не от кмета на общината, както е съгласно наредбата. „Защо Общинският съвет ще трябва да става арбитър на двама „дабайци“, попита още Я. Аргиров. Отговорът на председателя Н. Шаламандов бе, че е внесено предложението и до кмета на общината, и до председателя на Общинския съвет. „Аз нямам правомощия да спирам предложения на граждани. В заседания на постоянните комисии материалът е разглеждан и е допуснат от водещата комисия до Председателския съвет. Затова е и подложен на гласуване”, каза Шаламандов.

В крайна сметка след явен вот на Председателския съвет точката единодушно бе отхвърлена от дневния ред на следващата сесия.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP