Председателят на РИК-Благоевград: Нямаме яснота за ваксинирането на заетите с изборите

18 Февруари 2021 | 10:21
1 коментара
Общество

В Благоевград нямаме проблем с организацията на изборите, каза председателят на РИК- Мартин Бусаров. Дистанцията за спазване е лесна,защото изборите се правят в училищни стаи, които са големи. Тук нямаме яснота дали ще има предпазни стъкла от плексиглас  пред комисията, за нас е по-добре да има, но засега това не е решено.

Дезинфектанти, маски и ръкавици осигурява всяка община, те имат разпределен бюджет за това от областната управа, и тям няма проблем със снабдяването и доставките.   

Проблем е засега,че нямаме яснота за процеса на ваксиниране на всички ангажирани с изборите. Хората питат, а ние не знаем кога ще започне и как ще се процедира, каза още Бусаров.

За мобилните екипи, които ще обикалят за гласуване задължително ще бъдат намерени хора ,прекарали вируса с антитела, за да няма рискове. Сега се умува след изборния вот как да става предаването на протоколите и бюлютините, така че да няма струпване и опашки. Но и това ще се реши с подходящите помещения,каза още председателя на РИК-Благоевград.

Общините трябва да са готови вече с избирателните списъци. автор-Пирин Нюз

Добавени коментари

Общината публикува:
18 Февруари 2021 | 11:38
Следете, колко пари ще отидат за командировачни и пътни разходи за пътуващите от региона! Заради Сарандев и компания, които назначиха хора от долината за да си угодят на Егото си. Всичко е за сметка на данъците на хората от региона.

Добавете Вашия коментар

TOP