Председателят на Общински съвет и съветници в Благоевград почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

02 Юни 2021 | 14:56
1 коментара
Култура

Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков и съветници почетоха паметта на Ботев и загиналите за свободата на България.

Те взеха участие в ритуала по полагане на венци и цветя пред бюст – паметника на революционера, а поводът бе 145-годишнината от смъртта на великия българин Христо Ботев и Деня на загиналите за свобода и независимост на България.

Пред бюст- паметника на героя, на площад „Народни будители“, Председателят на Общински съвет-Благоевград, Радослав Тасков, се поклони и отдаде почит към живота и делото на Христо Ботев и на всички, загинали за свободата на Отечеството.

Венци и цветя в знак на признателност положиха: Ясен Попвасилев- ВрИД кмет на Община Благоевград, представители на общинското ръководство и Областния управител на област с административен център Благоевград – Николай Шушков.
Почит отдадоха още общински съветни от ГЕРБ Кирил Илиев, Красимир Роячки, от ДПС Мехмед Вакльов, Исмет Узунов и от БСП Иван Станчев.

В ритуала се включиха военнослужещи от Бригадно командване Благоевград с командир полковник Митко Балтов, представители на културни институции и граждани.

Добавени коментари

Блг публикува:
02 Юни 2021 | 15:01
Абе тоя Томов защо все се мъкне навсякъде? Няма ли кой да го изгони? Не разбра ли, че вече е г-н Никой

Добавете Вашия коментар

TOP