Председателят на ОбС Сандански Георги Батев се отказа от личен шофьор и служебен автомобил

31 Януари 2024 | 21:12
2 коментара
Политика
Благоевград
Председателят на ОбС Сандански Георги Батев се отказа от личен шофьор и служебен автомобил
Председателят на ОбС - Сандански Георги Батев се отказа от личен шофьор и служебен автомобил. 

"Още когато бях избран за председател на общински съвет, заявих категорично пред колегите съветници, че ще се откажа от личен шофьор и служебен автомобил, защото не виждам за необходимост тази превилегия, още повече в тези трудни време е необходимо да се спазва  финансова дисциплина и морал", каза пред Pirinsko.com Георги Батев, председател на ОБС - Сандански.  Шофьорът на на ОбС - Сандански Александър Николов е подал заявление, че напуска поради лични причини.

По думите на адв. Батев е направено предложение към шофьора за преназначение към общинска администрация, но той категорично е отказал! 
Александър Николов освен, че беше шофьор на бившият председател Николай Шаламандов изпълняваше и друга длъжност, като отразяваше медийно заседанията на общински съвет Сандански. Той е и капитан на футболния отбора на санданското село Дамяница. 

Най-вероятно председателят Г. Батев нежелае да попадне в подобна ситуация, като тази на предшественика си Николай Шаламандов, който стана за срам и подигравка пред цяла България, след като бе разобличен в лъжа и злоупотреба със служебен автомобил

Припомняме, че на 30 септември 2020 година се развихри страшен скандал на сесия на ОбС Сандански,където съветникът Явор Аргиров със собствено разследване разкри злоупотреба със служебния автомобил на председателя на ОБС Сандански Н. Шаламандов.

Аргиров попита председателя дали използва службения си автомобил за лични цели, тъй като колата не нощува и не се забелязва на служебния паркинг, а и санданчани твърдели, че Шаламандов ползва служебния автомобил като личен. На финала на изсипаните изневиделица факти, Аргиров попита председателя дали е ходил на море със служебния автомобил?! След като изслуша въпросителната реч на Аргиров, ОбС председателя започна да отговаря, твърдейки, че ходи по работа със служебното "Пежо" и посочи, че не е коректно да се следи автомобила на председателя, тъй като понякога се налага да се работи до късно. Като доказателство Шаламандов посочи случай от Мелник, при който заради възникнал проблем е стоял до 01. 30 часа в града. И не е бил на море със служебната кола , тъй като в Мелник е разбил картера на колата и тя е била в сервиз.

Отговорът, като че ли бе очкакван от Аргиров и той с видимо задоволство "стреля от упор". Извади  листове и започна да чете писмо от директора на ТОЛ администрацията, в което по часове и дни се доказва, че председателят наистина, в дните на отпуската си, е пътувал до Бургас със служебното Пежо. След гробното мълчание, което настана в залата на ОбС, Аргиров се обърна и към кмета, посочвайки лоставете за избор на председател, проявявайки разбиране, че изборът не става лесно, но в ОбС Сандански имало млади момчета, интелигентни, които можели да бъдат избрани на мястото на председателя, който уронвал престижа на общинския съвет.

След този срам и позор Николай Шаламандов продължи да бъде председател до края не мандат 2019-2023 г. На местните избори Шаламандов взе активно участие от квотата на ВМРО и събра необходимите гласове за общински съветник. При избор на председател на новоизбраният общински съвет колегите местни парламентаристи показаха червен картон на известният вече в средите на ВМРО - Юда, който напусна групата на ВМРО в общински съвет Сандански.

Добавени коментари

бат коки е доносник публикува:
01 Февруари 2024 | 11:32
евала за статията нека се знае нека да видат хората за какви хора гласуват бат коки е падение нема место в общината и е доносник на манолев предаде вмро и снасяше информация на манолев през катунци всичко се знае вече за тоя мизерник закарал си жената на море с колата на общината а бе тояга за тоая свинка дебела и само се поти и мирише
Иво публикува:
01 Февруари 2024 | 10:17
Батев не си глупак само внимавай мравка да не те полази и другата година може да си назначиш некой роднина

Добавете Вашия коментар

TOP