Председателят на "Левски на левскарите" с атака по Наско Сираков, спонсора и ЦСКА

19 Април 2023 | 06:41
0 коментара
Спорт
България
Председателят на Левски на левскарите с атака по Наско Сираков, спонсора и ЦСКА

Председателят на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов бе гост в "МАЧКАСТ".

Той атакува не само собственика на "сините" Наско Сираков, както и основния спонсор, а и големия съперник ЦСКА.

"Огорчение няма от мача в понеделник няма. Резултатът е справедлив, отборът на Станимир Стоилов и неговия екип, отново не беше надигран. Бяхме на крачка от победата. Синдромът на пропусната дузпа продължава да ни мъчи. Пропуснатите са повече от вкараните. Няма как да не повлияе всичко случващо се около клуба. Но въпреки това отборът не беше надигран, макар и в пъти по-евтин от този на нашия последен съперник, както и на Лудогорец. Пет пъти по-евтин е нашия отбор. Повечето играчи са свободни агенти от по-долни дивизии. Но ето, че показваме много добро ниво с оглед на инвестицията", започна той.

"Доста неприятна е цялата история със Станимир Стоилов. Темата обаче е актуална. Не разбирам защо широката общественост не може да си отговори "Защо?:. Тук става дума за война на световете. Светът на честните хора, които успяват с труд, и светът на лъжата, заблудите, розовите балони и обещанието за светло бъдеще. Отборът, с който ние играхме в понеделник, ни показа как се нарушиха принципите. Знаем как този отбор влезе в Първа лига, и как бе създаден. Това е хибирд между много други отбори. Те не влязоха по спортни постижения, а по неспараведлив начин", добави Костадинов.

"Нашата борба е за истината вътре в самия Левски. Бившият пазител на акциите, когато ги взе, той направи достоен акт, защото прекрати този фарс, за което ние сме му благодарни. Още тогава обаче беше ясно, че той е във финансова несъстоятелност. Още преди да вземе акциите, се обърна към организираните фенове за подкрепа. Към НКП, към Тръст "Синя България". Получи подкрепа и придоби акциите. Тогава имаше единение и подкрепа. В началото нито на терена, нито финансово, нещата се получаваха. Заради това в края на 2020 г. решихме с Наско Сираков да прибегнем до една инициатива. Заедно обсъждахме и коментирахме общолевскарско сдружение, В него няма значение кой колко е богат, един човек е един глас. Най-демократичната форма на управлние. На 4 май 2022 г. то бе учредено. Наско Сираков беше основно движещо лице. На пръв поглед кризата беше овладяна, но не беше точно така. Все пак левскарите сме докарали близо 10 млн. лева, което не е чиста печалба, но са пари, вкарани в клуба. Ние сме ги извадили от джобовете си. Това е рекорден финансов поток за български клуб. Участието на самия клуб беше най-вече чрез Станимир Стоилов, който изгради отбор, заради който ние си даваме парите. Дупката в бюджета нарасна още повече. Това не е случайно, защото няма събития и няма приходи. През пролетта на 2022 г. се наложи клубът да се обърне към феновете си. Ние искахме да седнем на една маса със спонсора, но те не пожелаха да седнат с нас. Още тогава усетихме сигнал, че те решават да се дистанцират", добави Димитър Костадинов и извади цитати.

:"На 13 юни 2022 г. има следния текст: "В последствие се разбрахме с г-н Сираков да се включим  в ръководството и мениджъмнта, като с друга фирма от нашата група, ще следим финансовата ситуация около него".

"На 23 август 2022 г. направихме среща с ръководството. След една доста дълга презентация, бяхме над 20 човека, ни казаха с гордост, че са поели стратегическото ръководство, а изпълнителният директор ще се занимава с отпуски и болнични. Беше ни представне как всичко вървяло чудесно и дори в един момент акциите на клуба можели да бъдат листнати на борсата. Говореше се за инвестиции от над 20 милиона в перспектива. Тоест ние сме в добри ръце".

"На 17 ноември 2022 г. от спонсора казват: "Бихме искали да уточним, че от ПФК Левски няма нито едно искане за преразглеждане на договора за управление. От ПФК Левски няма постъпило нито едно плащане по нито една фактура по договора за управление"..

"На 11 април 2023 г. те казват: "Има консултански договор, а не е договор за управление. Консултанската фирма не се е намесила в управлението на клуба".

Всичко това се опитва да прикрие едно - че спонсорът има човек в управлнието на компанията. Това УЕФА го забранява. Това е абсурдно и забранено. Това е шизофрена ситуация. Наско Сираков каза през 2020 г., че опцията "бащица" не важи, а ще се търсят множество по-малки спонсори. Оказва се, че привържениците дават повече пари от основния спонсор. Финансовият поток, който минава през джоба на левскаря, е в пъти по-голям от този на генералния спонсор", каза Костадинов.

"Където е Левски, там е шоуто. Публиката привлича още повече зрители, привлича и пари. Хората, които показаха как може да се ръководи правилно един клуб, бяха отстранени. Това казах и след Общото събрание, което беше абсолютен фарс. На другия ден Наско Сираков заяви, че не тече процес за премахване на Станимир Стоилов. Но ето, че той не само е текъл, но дори Стоилов бе отстранен.  Целият екип около него бе елиминиран – Петър Ганев, Иво Ивков, целият треньорски щаб. От всичко това печели задкулисието в управлението", добави гостът в "МАЧКАСТ".

"На 11 март имахме среща с Мило Борисов. Това обаче беше тайна и за нея не се знае. Ние предложихме два варианта, като и в двата генералният спонсор е застъпен. Първият вариант - мажоритатния собственик оставя акциите в клуба. Тръст "Синя България" свиква събрание, с които заедно да изберем хората, които да управляват.  Това са Ивайло Ивков и Станимир Стоилов с техните екипи. Тогава споносрът каза, че малка група ще му вземе акциите. Заради това искахме акциите да отидат в Станимир Стоилов. Вариант "Б" - компаниите, които управляват, да излязат с лицата си и да управляват. Ще ги подкрепим. Още чакаме отговор. Тогава той ни каза, че ще им трябва време. Все още чакаме среща", смята председателят..

"ЛЕД система опасва стадиона, като тя беше закупена от генералния спонсор. Бе обявено, че тя ще бъде купена в полза на Левски. Но се оказа, че спонсорът купи ЛЕД система за своя полза. Иво Ивков реши, че може да сключи договор с конкурентна фирма, която да рекламира на въпросната ЛЕД система. Това обаче не беше позоволено да се случи. Решението за продажбата на Кордоба и Краев беше бламирано от т. нар. собственик. Наско Сираков знаеше какво ще се случи и то се случи. В момента се повтаря ситуацията от 2008 г.,  в ролята на Батков е този, който тогава бе отстранен заедно със Станимир Стоилов. Но Мъри не променя своите принципи. Напусна заради потъпкването на левскарските ценности. В Сдружението има отлив, но има и такива, които се записват. Ще положим усилия да го популяризираме. Ние не искаме да отстраняваме спонсор на Левски", завърши той. източник: Мач Телеграф/ снимка:Топспорт

Добавете Вашия коментар

TOP