Предлагат по-строги глоби за каране в насрещното

18 Септември 2015 | 08:06
0 коментара
Общество
Предлагат по-строги глоби за каране в насрещното

Нова идея – половин година без книжка, ако караме в насрещното. Депутати предлагат сурови санкции за водачите, които шофират срещу движението, съобщи NovaNews.bg.

Новите мерки идват след масовите сигнали за каране в насрещното платно. 

През последните седмици не малка част от изпратените от КАТ „честитки” са свързани именно с каране в насрещното – като нарушенията не са само по големите магистрали, но и по пътищата в градовете. До този момент санкцията за джигитите е между 20 и 150 лева. Предложението е тя да скочи 20 пъти. Идеята е нарушителите да трябва да плащат глоба от 3000 лева и да оставят 8 месеца без книжка.

„Става въпрос за човешки животи. Не може да се сложи цена и дори да скочи 20 пъти и да стане 3000 лева не би могло да има цена едно произшествие, при което загиват хора”, коментира вносителят на промените Антони Тренчев.

От Пътна полиция приемат по-тежките санкции. 

„В изключително тежки ситуации, каквато е каране в лентата за насрещно движение на магистралата, трябва да се вземе и книжката. Този, който шофира така, рискува не само своя живот, а и живота на пътуващите, които пътуват в собствената си лента”, коментира началникът на Пътна полиция Тенчо Тенев.

През последните седмици сигналите за нарушения в насрещното, които идват в столичния КАТ, рязко се увеличават. И следват глоби.

„Хората станаха по-загрижени за това, което се случва по пътищата и подават повече сигнали”, подчерта Тенчо Тенев.

Последният санкциониран за каране в насрещното е шофьорът на автобус, който обърка движението около Руски паметник.

Пътните полицаи обещават, че ще засилят контрола и ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за каране в насрещното.

Източник: NovaNews.bg 

Добавете Вашия коментар

TOP