Предимно слънчево, температурите до 24 градуса

04 Ноември 2022 | 10:10
0 коментара
Общество
Предимно слънчево, температурите до 24 градуса

В петък ще бъде предимно слънчево. До обяд на места в Горнотракийската низина и източната половина на страната ще има мъгли, а по-късно през деня от северозапад ще се увеличава високата облачност.

 

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в София – около 7 градуса.

Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 19 и 24 градуса, в София – около 22 градуса.

В планините ще е слънчево, след обяд от северозапад ще се увеличава високата облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево, до обяд на места ще има мъгли. Вятърът ще се усили и след обяд ще е умерен, временно и силен. Максималните температури ще са 18 – 20 градуса. Температурата на морската вода е 16 – 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В събота ще бъде по-често облачно, но валежи през деня не се очакват. Дневните температури ще са между 19 и 23 градуса, за София 20. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP