Прецедент! БСП и ГЕРБ с обща кандидатура за кмет на община Симитли

08 Юни 2015 | 21:59
2 коментара
Политика
Прецедент! БСП и ГЕРБ с обща кандидатура за кмет на община Симитли

Прецедент на политическата сцена в община Симитли. БСП и ГЕРБ с обща кандидатура, подкрепят градоначалника Апостол Апостолов за кмет на предстоящите местни избори тази есен, съобщава репортер на Pirinsko.com

Pirinsko.com научи, че общинската организация на ПП ГЕРБ-Симитли проведе конференция за избор на кмет на община и кметове на населени места за  предстоящите местни избори през месец октомври.

На конференцията партийните членове предложиха две кандидатури - на д-р Александър Костов и на настоящия кмет Апостол Апостолов, които са били подложени на гласуване. Резултатът от вота е бил в полза на действащия кмет, за когото са гласували 43-ма членове, в това число и председателят на ГЕРБ - Симитли Лиляна Айкова. Кандидатурата на д-р Александър Костов са подкрепили 7 човека, сред които и предишният председател на ГЕРБ - Симитли Георги Лунджов, който всъщност го е но минирал, съобщи днес Струма.

Под сурдинка в община Симитли се коментира, че в структурата на ГЕРБ има напрежение за това, че конференцията била не легитимна, защото членовете по списък били около 140 души а на събранието се събрали едва 50 човека, което означава, че няма кворум. Коментира се още, че общинският председател Лиляна Айкова имала уговорка с градоначалника на Симитли, ГЕРБ да участват само с листа за общински съветници и да подкрепят кмета слънце Апостол Апостолов.

Pirinsko.com потърси за коментар кмета на Симитли Апостол Апостолов, който заяви, че е информиран за решението на ПП ГЕРБ в общината, като подчерта, че ще се яви на местните избори за четвърти мандат като независим кандидат с коалицията „Бъдеще за Симитли“, която е отворена към всички партии.

„Освен ГЕРБ, общинската организация на БСП в Симитли също е имала решение да ме подкрепи. Аз не деля хората по партиен признак и уважавам правото на всеки да изповядва политическите си възгледи. За мен обаче гласуват хората от различни партии, които оценяват направеното от моя екип за развитието на община Симитли. На много от тях съм помагал в трудни моменти, което не са правили техните партии”, коментира Апостол Апостолов.

Политическата ситуация в община Симитли е всички обичат "Поли", тъй като той печели изборите още от първи тур и на практика няма алтернатива. Съзнавайки това, партиите ще насочат усилията си да вкарат общински съветници, макар че кметът има мнозинство в местния парламент чрез своята коалиция „Бъдеще за Симитли“.

"БСП дълги години подкрепя Апостол Апостолов за кмет на община Симитли. ГЕРБ се присъединяват към коалицията, защото нямат алтернатива и за пореден път ще загубят изборите в Симитли", коментира политическата ситуация областният координатор на столетницата Юлиян Гошев.

ГЕРБ ще подкрепи кмета на Симитли Апостол Апостолов на предстоящите местни избори. Това решиха партийните членове на събранието, което се проведе в събота. Тогава са били предложени две кандидатури - на д-р Александър Костов и на Апостол Апостолов, които са били подложени на гласуване, съобщава Струма.

Резултатът от вота е бил в полза на действащия кмет, за когото са гласували 43-ма човека, в това число и председателката на ГЕРБ - Симитли Лиляна Айкова. Кандидатурата на д-р Александър Костов са подкрепили 7 човека, сред които и предишният председател на ГЕРБ - Симитли Георги Лунджов, който всъщност го е но минирал.

- See more at: http://pirinsko.com/gerb-shte-podkrepi-gradonachalnika-na-simitli-apostol-apostolov-za-chetvyrti-kmetski-mandat-11010.html#sthash.7mRTqOuR.dpuf

Добавени коментари

Поли големец публикува:
08 Юни 2015 | 23:18
Слънце грее дъжд вали яж ми к**о Симитли - БСП се потопи яж ми к**о Симитли - ГЕРБ се изплаши и на Поли свирка направи яж ми к**о Симитли - Лиляна Айкова откачи и на Костов му го заби яж ми к**о Симитли и на края се разбра Поли няма конкуренция слънце грее дъжда вали яж ми к**о Симитли Симитлииииии
мишев публикува:
08 Юни 2015 | 23:09
БСП ДО СЕГА ВИНАГИ Е ПОДКРЕПЯЛА АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ КАТО НЕЗАВИСИМ КМЕТ. СЛАВА БОГУ ГЕРБ УЗРЯХА И СЕ ПРИСЪЕДИНИХА КЪМ КОАЛИЦИЯТА. ПОЛИ Е КМЕТ НА ВСИЧКИ В ОБЩИНАТА, ЗНАЕЩ, МОЖЕЩ И ЗАТОВА ХОРАТА ГО ИЗБИРАТ. ПОЛИ ДЕРЗАЙ!

Добавете Вашия коментар

TOP