Пребитият общинар в Разлог: Направих снимка на дървосекачите и те скочиха да ме бият

25 Ноември 2021 | 08:41
6 коментара
Криминално
Пребитият общинар в Разлог: Направих снимка на дървосекачите и те скочиха да ме бият

Направих снимка за доказателство на нарушението и те скочиха да ме бият. Това разказва Методи Колев – общинският служител от Разлог, който беше пребит от трима дървосекачи, хванати на местопрестъплението.

“След направената снимка този, който режеше дърва, скочи и започна да ме дърпа. Към него се присъедини втори. Опитваха се да ме бутнат на земята, за да падна. Аз се пазех, не исках да падна, за да не стане по-лошо. След което трети, който беше инвалид с една ръка, беше взел дърво и започна да ме налага по главата”, споделя Методи Колев пред NOVA.

Непознатите повалили Колев за секунди, а след това ударите продължили.

“Аз просто не можех да се пазя от всичките. С едната ръка държах единия, който се опитваше да ме бутне, с другата се пазех, за да не ме удря с дървото по главата, поне да ме удря по ръката. След това паднах, поритаха ме малко два три пъти и се разотидоха”, казва той.

Колев е в болница с комоцио. В квартал “Изток” са категорични, че съкварталците им са невинни, а агресията дошла от общинския служител. Методи Колев е категоричен, че ще съди побойниците си.

От полицията съобщиха, че след побоя над общинския служител са задържани двама мъже от квартал “Изток”. Впоследствие те са били освободени. В ареста сега е мъжът, когото Колев обвинява, че го е нападнал с дърво.

„Отзовахме се на сигнал и на място сварихме един човек да реже дърва. Видимо тези дърва – върба и еловица, бяха добити незаконно, тъй като нямаше никаква марка. Спряхме с колата и започнахме да разпитваме на кого са, просто рутинни въпроси. Отбихме колата встрани, малко по-надолу и колегата слезе, за да провери какво се случва, а аз останах в колата. Минута по-късно се обърнах по случайност и виждам как започват да го удрят с юмруци, ритници и го повалят на земята. Започнаха да го ритат и да го бият по всевъзможен начин”, това разказа пред репортер на struma.bg Емилия Даракчиева, колежка на нападнатия от трима роми шеф на общинската охрана в Разлог Методи Колев, станала очевидец на проявената жестокост над колегата си.

“Единият от мъжете започна да го удря с една дебела сопа и да го налага където свари. Изпаднах в ужас и започнах да крещя да спрат. В интерес на истината спряха, но това, което видях, е нечовешко. Веднага звъннах на полиция и те се отзоваха по най-бързия начин, дойдоха в рамките на две минути, общо три патрулки, и задържаха мъжете. Ужаси ме това, че наоколо имаше около  20 човека, които седяха спокойно, пиеха си кафе и не взеха никакво отношение. Това, което видях, не е нормално и не е човешко”, каза още Е. Даракчиева, която е в шок от случилото се.

Ето и официалното съобщение на ОДМВР-Благоевград:

В обедните часове на 23.11.2021 г. в РУ-Разлог е получено съобщение за физическа саморазправа в кв. „Нов път“ в гр. Разлог. От пристигналите на място полицейски служители е установено, че между 44-годишен общински служител и трима мъже на 33, 45 и 47 години от гр. Разлог, режещи и цепещи дърва на улица в квартала, е възникнал скандал по повод законността на дървата за огрев. Тримата мъже са нанесли удари по главата и тялото на служителя, в резултат на което той е настанен за лечение в МБАЛ-Разлог с комоцио и без опасност за живота. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани двамата мъже на 33 и 45 години, а установяването на 47-годишния продължава.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Добавени коментари

Warrezz публикува:
27 Ноември 2021 | 20:25
Ами правилно са го били. Няма право да им се меша, нито е полицай, нито е горски, още по-малко има право да ги снима. Аще яде бой и още как. А и няма доказателство, че е незаконно.
Рачков публикува:
26 Ноември 2021 | 19:20
Благодарете се за всяка минути крадци поклети, защото добре знаете че може би вие последната на свобода!
От квартала публикува:
25 Ноември 2021 | 20:53
Кой корбатин в ж.к. Изток е гонил 17г. момиче преди две вечери и оти не е арестуван
Село публикува:
25 Ноември 2021 | 12:51
Да беше мирно седяло не би чудо видяло.... Защо селските охрани и кметове не се мешат, а участват в схемите с незаконната сеч и крадът през работно време. Животните са разпуснати по селата пълна анархия.....
Манго публикува:
25 Ноември 2021 | 11:07
Полицията започна ли проверка срещу собственика на дървата и който ги е докарал
Кмета публикува:
25 Ноември 2021 | 09:32
До неотдавна за много по-незначителен случай в Разлог вече имаше протести, жандармерия и т.н. Но сега нали е заради “котробань”, на никой не му пука, че са пребили човека, защото се е опитал да си свърши работата.

Добавете Вашия коментар

TOP