Празник на Бъндеришка поляна привлича стотици деца в неделя

16 Януари 2024 | 17:56
0 коментара
Общество
Благоевград
Празник на Бъндеришка поляна привлича стотици деца в неделя

Банско се присъединява към инициативата на Световната федерация по ски (FIS) – Световен ден на снега. В нея участват 42 държави, а към днешна дата са се състояли над 4500 събития с повече от 2,7 милиона участници.

Целта е повече деца да бъдат привлечени към занимания на снега и за популяризиране на зимните спортове. World Snow Day е най-големият празник на снега. Тази година снежният празник ще е на 21 януари, неделя.

 

Глобалната инициатива през 2024 година обединява над 500 празнични, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни центрове. Един от тях е Банско, а организатор е концесионерът на ски зоната „Юлен“АД.

На Бъндеришка поляна в Пирин планина за децата ще има много забавления и изненади. В този ден цената на еднодневната лифт карта за деца на възраст до 12 години в ски центъра ще бъде на стойност 1.00 лев с ДДС.

 

Картите ще се продават срещу документ, удостоверяващ възрастта на детето. На Бъндеришка поляна ще бъдат организирани състезателни игри със ски, а за децата са подготвени много сладки изненади и снежно настроение. Началото на снежното шоу е в 10:00 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP