Празник извън града: Вилите са хит, хотелите свалят цените за 8 декември

17 Ноември 2020 | 11:27
0 коментара
Общество

Ресторантьорският и туристическият бранш свалиха драстично цените за студентския празник.

Пандемията от коронавирус принуди редица хотелиери, които по традиция бяха свикнали да „спасяват“ една седмица през декември със студенти и купонджии, да се откажат от старите навици.

В един от луксозните 4-звездни хотели във Велинград вечеря и закуска излиза 58 лева. До преди няколко години за бъдещите висшистите подобни оферти звучаха като сън. Същият хотел във Велинград през миналата година е предлагал само 2- и 3-дневни пакети, започващи от 220 лева, или средно по 110 лева на ден, което сега е  45% намаление.

В Банско пък има и оферти за две нощувки и две закуски с празнична вечеря за 80 лева. Апартамент за четирима с две отделни спални и парна баня в курортното градче се предлага за 90 лева.

Туроператорите споделят, че истински наплив е имало още в края на лятото за наем на вили и самостоятелни къщи за гости именно за Студентския празник и Нова година. По-съобразителните младежи още през август са капарирали къщи за гости из цялата страна. Проверка на „Марица“ показа, че в момента къща за 16 души в Хисара се предлага за 750 лева на вечер и все още е свободна за студентския празник.

Това прави по около 50 лева на човек само за спане, докато в някои от по-малките хотели в града може да се намери двойна стая с вечеря и закуска за двама за под 70 лева.

 

Добавете Вашия коментар

TOP