Празнично шествие на абитуриентите в Разлог

25 Май 2021 | 13:39
0 коментара
Култура


193 - ма абитуриенти изпрати община Разлог в празничната вечер на 24 май. 

Тази година отново бе възстановена една от обичаните традиции и младежите от четири гимназии преминаха през специален червен килим под арка от балони и цветя, подарък от Община Разлог. 
Площад "Преображение"  в центъра на града се превърна прекрасен подиум за красивите млади хора, които дефилираха в изискано подбрани тоалети. 
Това, което споделиха завършващите е, че са се доверили на български дизайнери, много от момичетата бяха заложили на семпла визия, подчертаваща грацията на младостта. Модерни и стилни, младите господа дефилираха с ефектни костюми, имаше и такива избрали строгата визия на фрака. 


Публиката наброяваше стотици жители и гости на града, близки на абитуриентите, които заслужено аплодираха всяка двойка, която премина по червения килим. Празничното шествие започна с дефиле на Професионалната гимназия по транспорт, следвани от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разложка професионална гимназия "Никола Стойчев" и завърши със зрелостниците от СУ "Братя Каназиреви". Преди празничните фойерверки и заря, традиционно съпътстваща събитието, кметът на града инж. Красимир  Герчев отправи своя поздрав към младежите:

"Скъпи абитуриенти,
Накъдето и да вървите, следвайте сърцето си!
Учете се, самоусъвършенствайте се, обичайте, изкачвайте смело върховете пред вас, постигайте мечтите си.
На добър час, скъпи наши деца!
И винаги помнете: родният дом ви очаква и има нужда от вашата добра енергия!"
 

Добавете Вашия коментар

TOP