Правно-историческият факултет на ЮЗУ отбелязва своята 30-годишнина

09 Май 2022 | 10:15
0 коментара
Хайлайф
Правно-историческият факултет на ЮЗУ отбелязва своята 30-годишнина

Правно-историческият факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград вече тридесет години се утвърждава като център за качествена подготовка на студенти и докторанти, на осъществяване на иновативни научни изследвания в областта на правните науки, а също така и в сферата на международните отношения, историята, националната сигурност, публичната администрация и връзките с обществеността.

Факултетът ще отбележи 30-годишнината от основаването си с научна конференция „Право и общество в (пост) пандемичния свят“ и изложба, проследяваща развитието на факултета. Научният форум ще бъде открит на 9 май 2022 г. от 15:00 ч. в зала 313, Учебен корпус №6. Изложбата е с начален час 16:00 в Правно-историческия факултет.

Конференцията се провежда под патронажа на акад. Христо Григоров, д-р х.к. – председател на Българския червен кръст. Тя има за цел да събере учени, изследователи, представители от практиката и възпитаници на факултета, за да обсъдят актуални проблеми и предизвикателствата пред съвременното общество от гледна точка на правната и историческата наука, обществената и международната политика и медийната практика. Научните доклади ще бъдат публикувани в юбилеен сборник.

Добавете Вашия коментар

TOP