Правителството смени 9 областни управители

05 Януари 2022 | 12:55
0 коментара
Политика
Правителството смени 9 областни управители

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково са с нови областни управители. Те са избрани днес. Решението е взето по време на Министерския съвет. Новината съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера след заседание на кабинета “Петков”. 

На днешното заседание на Министерски съвет са обсъдени няколко важни неща. Началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова обясни пред медиите кои са те. 

От една страна, рамката на българското правителство във връзка с ковид мерките в сектора на туризма бе адаптирана и приведена в съответствие с максимално позволените помощи и европейската рамка в тази сфера. “По този начин мерките в сектора на туризма, включително и за туроператорите, бяха увеличени от 1.8 млн. евро на таван на 2.3 млн. евро и удължени до 30 юни 2022 г.”, посочи Бориславова. 

“И точка, която нашумя, е отзоваването и освобождаването на Пламен Георгиев като генерален консул във Валенсия, което е политическо назначение от 2019 г., съпроводено от обществено недоволство”, посочи Бориславова. 

Добавете Вашия коментар

TOP