Правителството отпусна над 1.7 млн. лв. за реализацията на важни проекти в Симитли

17 Февруари 2021 | 14:07
0 коментара
Бизнес

Днес, с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати над 1.7 млн. лв. за реализацията на два много важни проекта в Симитли.

Добрата новина съобщи депутатът от ГЕРБ в града Стефан Апостолов, който уточни, че с 1 358 225 лв. ще бъде изпълнен проект "Аварийно-възстановителни работи по почистване на централно градско дере и реконструкция на десния му бряг, по улица "Васил Левски", гр. Симитли, общ. Симитли - Етап II". Става дума за участъка в района на Поделението, където все още няма подпорна стена, което създава известни рискове.
А с оставащите 371 958 лв. ще се започне работа по проект "Аварийно-възстановителни работи по реконструкция на подпорна стена на улица "Христо Смирненски", гр. Симитли" (става дума за стената при военните блокове).

"Отделно от това, още в края на 2020 година ни бяха одобрени още няколко обекта, за които са отпуснати допълнително средства, а именно:
- "Аварийно-възстановителни работи по възстановяване и укрепване на улица от осовна точка 105 до осова точка 12, за гробищен парк и махала "Газянци", с. Брежани, общ. Симитли";
- "Аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена на улица "Илинден", гр. Симитли";
- "Аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена на улица "Родопи", гр. Симитли";
- "Аварийно укрепване на бреговете на дере, находящо се в махала "Косячка", кв. Ораново, гр. Симитли, общ. Симитли".
Важно е да отбележим, че за много общини в България средства се отпускат за решаването на вече възникнали проблеми, докато в Община Симитли работим с мисълта за бъдещето и за справянето с проблеми, които биха могли да възникнат. Тоест, превенцията е водеща в работата и на общинска администрация, и в моята като народен представител!
Дейностите по изпълнението на обектите ще започнат веднага, щом метеорологичните условия го позволяват. Надявам се, че това ще бъде възможно още в началото на месец март!
В края на седмицата очаквайте и още добри новини, този път свързани с разкриването на работни места на територията на нашата община!", коментира Стефан Апостолов.

 

TOP