Правителството одобри средства за довършване „Банско крило“ на Зографския манастир в Атон

09 Декември 2021 | 09:25
4 коментара
Общество
Правителството одобри средства за довършване  Банско крило  на Зографския манастир в Атон

Правителството одобри средства за довършване на ремонта в източното, наречено „Банско крило“ на Зографския манастир в Атон, съобщиха от правителствената пресслужба.

Източното крило е построено преди 200 години и към момента продължават започнатите през 2019 г. реставрационни дейности. Конструктивното укрепване на крилота е пред завършване.

С допълнителните 1,15 млн. евро ще се възстанови автентичният облик на манастира, който през вековете е бил стожер на българската духовност. Поддръжката и грижата от страна на държавата цели да се съхрани славянобългарският характер на обителта „Свети Великомъченик Георги Зограф".

Добавени коментари

Грешите "госпожо"! публикува:
10 Декември 2021 | 16:31
Нито е злословене,нито е злоба,а това си е чиста проба ЗАСЛУЖЕНА ПОДИГРАВКА! Мацурев сам си изработи отношението към себе си.Сигурни сме,че ако беше влязъл сега в парламента щеше да проглуши света,че това е негова заслуга.Така се фукаше до скоро.Всичко той-вечер скриваше слънцето,сутрин пак го показваше,казваше кога да вали... А ето,че и без петел се съмва! Никой не бива да си мисли,че Земята се върти около него.Един ще дойде и ще си замине,друг ще дойде... Животът продължава и без нас.Важното е какво ще оставим.А са оставили нещо на света Св. Паисий,хаджи Вълчо...и много други.А Мацурев само е взел.Той нищо не оставя другиму!!!Видяхме!
Некоя публикува:
09 Декември 2021 | 19:52
Хора, престанете да злословите и бълвате злоба! Радвайте се на всичко което се прави и ако нещо не Ви отърва не са Ви виновни другите.Анализирайте първо себе си и вашите близки.Настройте се позитивно за настоящите празници!
светогорец публикува:
09 Декември 2021 | 13:15
даже се и съмна без тех на Света гора
Банскалия публикува:
09 Декември 2021 | 12:51
Пак ли е със съдействието на Сашко Мацурев или Сдружението?

Добавете Вашия коментар

TOP