ПП реши: Издига Никола Минчев за шеф на парламента, няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ

17 Октомври 2022 | 07:31
0 коментара
Политика
ПП реши: Издига Никола Минчев за шеф на парламента, няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ взе решение Никола Минчев да бъде номинацията на партията за председател на 48-ото Народно събрание. Това съобщиха от централата на партията.

Той беше председател на 47-ото Народно събрание, преди да бъде свален през юни с гласовете на ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и "Възраждане".

ПП „Продължаваме промяната“ смята, че заради брилянтната му работа в предишния парламент, както и заради личните му качества и експертизата, Никола Минчев е най-достойният кандидат за председателския пост в следващото Народно събрание, казват още в съобщението от партията.

В него се споменава и че Андрей Гюров е номиниран за председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“. Той заемаше същата позиция и в 47-ото Народно събрание, където демонстрира изключителните си лидерски умения и харизма, изтъкват от партията.

 

ПП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ.

"Продължаваме промяната" (ПП) няма да участва в преговори за съставяне на правителство с ГЕРБ, а ще бъде конструктивна опозиция, е категоричната позиция на ПП, съобщена още в петък от съпредседателя на формацията Асен Василев.

По думите му решението на партията е било взето единодушно в четвъртък на заседание на Националния съвет на формацията. То отговаря на обещанието на ПП отпреди изборите, че няма да влизат в "коалиция на кражбата", каза още Василев.

Той посочи, че действията на партията при получаване на втория мандат и разпределянето на третия ще станат ясни чак след като това се случи и има общо решение на Националния съвет.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP