ПП „Нова алтернатива“ откри предизборната кампания: Валери Смиленов и екип кандидат-съветници в битка за почтено управление

03 Октомври 2019 | 09:55
2 коментара
Политика

Валери Смиленов и екип от млади и енергични хора влизат в битката за почтено и прозрачно управление на община Благоевград. Те ще се явят на местните избори от ПП „Нова алтернатива“.

Кандидат-кметът и канидатите за местния парламент откриха предизборния си щаб  с молебен за здраве и успех в престоящата кампания, след което се срещнаха със свои симпатизанти и приятели в благоевградски ресторант. Специален гост на откриването бе председателя на партията Николай Цонев,  който пристигна в Благоевград, за да заяви за пореден път доверието си към Валери Смиленов.

„Още на миналите избори исках Валери да е кандидат на нашата партия, но се радвам, че пътищата ни се пресякоха отново сега. Надявам се на една успешна кампания. Имаме реални шансове с този кандидат-кмет. Той говори за откритост и прозрачност и аз съм напълно съгласен с него. „,  заяви Цонев. Допълни, че държавата ни се управлява от мафия и не се притеснява, да го заявява открито. „Работата на политиците е да направят така, че хората  да са щастливи. Валери знае как, има административен опит , така че гласувайте за нашия кандидат!“, призова Цонев в заключение.

Валери Смиленов се обърна най-напред с благодарност към семейството си и хората, които вярват в него, благодари за подкрепата и на Николай Цонев. С увереност и надежда за промяна, той разказа на хората, които присъстваха и акцентите и целите на своята програма и плановете за развитие на община Благоевград.

“ Захващам се с тази кампания, защото имам опит и винаги съм работил почтено и прозрачно. Аз винаги съм вярвал в екипността, а в община Благоевград, това бе невъзможно в последните години. Връзката е скъсана- доверието към политиците също, аз вярвам, че с честност и прозрачност можем да върнем вярата на хората в институциите. Важно е също Общинския съвет да се превърне в коректив, а не както досега-слугинаж.“ , заяви Смиленов.

“ Предстои много работа по секторни политики, ще се опитам да маркирам по-важните. Има много неща, които трябва да се направят по отношение на инфраструктурата. Трябва да се инвестират средства в изграждането и поддържането на инфраструктурата, в градската среда. Главната пешеходна улица например е с разместени и счупени плочки, по които е опасно да се стъпва.  Трябва да се изградят ефективни и функционални кръгови кръстовища, да се подържа пътната мрежа. За мен не важно да се замазват дупки, а да се правят улици. Друг важен акцент на моята програма са инвестициите. В момента такива липсват. Трябва да създадем благоприятна среда. Терени имаме, въпреки твърденията на сегашното управлени. Ще работим за спокойствието на дребния и среден бизнес.  Ще приветстваме публично-частното партньорство, но не и концесионирането, защото в момента това се е превърнало в грабеж.“, заяви  кандидат-кметът.

Най-важното в едно бъдещо управление, според Валери Смиленов е гражданския контрол, достъпността до информация и диалога между управляващите и хората, които живеят в Благоевград. Категоричен бе, че всичко, което е заложено в програмата му е напълно постижимо и може да се осъществи с работа и желание.   В областта на образованието и здравеопазването също намират място в програмата на Валери Смиленов. “ Предлагам напълно безплатно обучение за децата от 3-та и 4-та група, в детските градини. Обещавам, че ще го направя, защото знам, че е реално и постижимо. Знам как се прави бюджет и как може да се оптимизира, за да се осигурят средства за това.“, каза още той.

Критиките по отношение на сегашното управление не са малко, според Смиленов. Въпреки всичките пропуски обаче, според него надежда за промяна има.

“Затрихме старинното селище „Скаптопара“, за да спасим едно игрище. Дадохме минералната вода на концесия, а вода в басейните за децата няма.“, констатира кандидатът на ПП „Нова алтернатива“. И призова хората, на 27 октомври да гласуват за бъдещето си и за промяната.

Валери Смиленов е роден през 1959 година. Завършил е специалността „Педагогика“. От 1994 година е директор на XI ОУ „Христо Ботев” до 2017г.

През 2009г. Смиленов е назначен за областен управител на Благоевград след решение на Министерски съвет. На 2 ноември 2011г. след среща с премиера в оставка – Бойко Борисов, Валери Смиленов е детрониран от поста – областен управител на Благоевград. Неговото място тогава зае Костадин Хаджигаев. През 2013 година става заместник-кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград, по време на първия мандат на Атанас Камбитов. През 2015г. бе избран за общински съветник от квотата на ПП „Зелена партия“.

В листата му ще участва като кандидат за общински съветник и бизнесмена Людмил Коцев. Коцев е бизнесмен, който в продължение на 3 години и половина води съдебна битка за разрешение за строеж, на някогашните тютюневи складове, в центъра на Благоевград.

Той получава отстъпено право на строеж през 2014 г. от шестимата съсобственици на наследствения имот, построен от техния дядо Панайот Тасев, някогашен кмет на Горна Джумая. Видният търговец е директор на тютюневата фирма „Никотея“ и собственик на тютюневите складове, които строи през 1919 г., 4 години след легендарния хотел „Лондон“ на главната улица, в която е гостувал Дан Колов.

Един век след това сградата вече е на път да възкръсне от руините като птицата феникс с ново предназначение – магазини на партера, офиси и жилища. Договорът за суперфиция е подписан след одобрено строително разрешение от общината и Людмил Коцев, който е управител на фирма за лизингови автомобили, дава 20 000 лв. за изграждане на улица край старата сграда. Начинанието внезапно е стопирано, тъй като РДНСК и общината не одобряват инвестиционния проект заради това, че надвишава с 1 етаж строителното разрешение и не отговарял на ПУП и трябва да бъде коригиран. Людмил Коцев завежда дело в Административен съд – Благоевград, което печели, като съдия Стоянка Пишиева-Сахатчиева отменя отказа на главния архитект на община Благоевград Васил Тинчев за одобряване на инвестиционния проект и връща преписката за ново произнасяне. Решението е потвърдено от ВАС, но не е изпълнено.

През октомври 2016 г. бизнесменът направи случая медийно достояние. Скоро след това, той успя да се пребори с местната администрация и да стартира строежа.  След дългогодишната сага и борба с община Благоевград, Коцев решава сам да влезе в управлението и да се бори за гражданските права на хората в града.

В листата място намират учители, юристи, бизнесмени и професионалисти от други области./Благоевград нюз/

Добавени коментари

Иванов публикува:
05 Октомври 2019 | 09:50
Валка желязо сте, с вас сме.От Лондон стискам палци но нашите ще гласуват за вас.
Елена публикува:
05 Октомври 2019 | 09:23
Успех на г-н Валери Смиленов и екипа му! Това е ново начало за Благоевград!

Добавете Вашия коментар

TOP